De Webredactie zoekt tekstueel vaardig talent

Wil jij ervaring opdoen in de vorm van een vrijwilligersfunctie bij Quick Boys? Heb jij al een tijdje de wens om dichter bij het voetbal te staan? Ben jij goed in Nederlands en/of wil jij jezelf hier nog in ontwikkelen? Spreken het interviewen van spelers, rubrieken maken en sociale media bijhouden jou aan? Lees dan snel verder!

De webredactie van Quick Boys bestaat momenteel uit 7 enthousiaste vrijwilligers die onder andere taken hebben als het onderhouden van de website en het up-to-date houden van de sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast verschijnen er vaak interviews op de website en in het programmablad. Dit alles door de tomeloze inzet van de webredactie. Echter, in de nabije toekomst is er ruimte genoeg voor enthousiaste vrijwilligers die graag een bijdrage willen leveren aan deze mooie commissie.

Er is geen achtergrond vereist. Wel is het handig als je veel affiniteit hebt met Nederlands. Je studeert bijvoorbeeld een opleiding in de richting Journalistiek, Communicatie of Nederlands (of je hebt deze inmiddels afgerond). Nogmaals, dit is geen vereiste. Het is belangrijk dat je in ieder geval bereid bent per week zo’n 1 á 2 uur in de webredactie te investeren. De invulling die je hieraan geeft is geheel aan jezelf. Wil je bijvoorbeeld meer te maken hebben met interviews, dan kan dat. Wil je meer te maken krijgen met sociale media, dan kan dat ook.

Wat houdt deelnemen aan de webredactie in?

  • Ondersteuning bieden aan de webredactie;
  • Je mag met eigen ideeën komen aangaande sociale media;
  • Je krijgt de mogelijkheid om spelers/stafleden te interviewen en interviews te plaatsen op de website;
  • De kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van WordPress, Nederlands, interviewvaardigheden, CMS en platte communicatie;
  • Nieuwtjes vanuit Quick Boys krijg je bijna als eerste te horen.

De webredactie maakt deel uit van de Multimedia Commissie. Een ander deel van deze commissie is QBTV, waar ook genoeg te doen is. Zo krijg je bij QBTV de mogelijkheid om te helpen met het monteren van de samenvattingen, de persconferenties en de nabeschouwingen. Een keer in het jaar is er bovendien een gezellige MMC BBQ waarbij alle commissieleden samenkomen voor een hapje en een drankje.

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Lijkt het jou wat om deel te nemen aan deze commissie en wil jij ervaring opdoen in dit vakgebied? Neem dan contact met ons op via webredactie@quickboys.nl. Voor eventuele vragen n.a.v. dit bericht kan je tevens bellen naar het mobiele nummer 06-33306020. Mocht je interesse hebben, dan zal er in ieder geval een moment ingepland worden om kennis te maken. Tijdens dat moment zal je meer inhoudelijke informatie krijgen aangaande de webredactie.

Geef een antwoord