De wegen van Quick Boys en Hendrik van Beelen scheiden

De middenvelder gaat op zoek naar een nieuwe club
Aan het einde van het seizoen 2012-2013 zullen de wegen van Quick Boys en Hendrik van Beelen scheiden. Het Technisch Management en de speler hebben in goed onderling overleg besloten om de samenwerking na afloop van het voetbaljaar te beëindigen. Van Beelen (33), die op zoek gaat naar een nieuwe club, is er alles aan gelegen om zijn laatste seizoen bij Quick Boys op een zeer gepaste wijze af te sluiten.

Op 6 september 1997 maakte Hendrik van Beelen op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Quick Boys in het thuisduel met Rijnsburgse Boys (1-1). Aan het einde van het seizoen maakte hij samen met toenmalig ploeggenoot Dirk Kuijt de overstap naar de profs van FC Utrecht. Na avonturen bij Heracles Almelo, Cambuur Leeuwarden en Willem II keerde Van Beelen terug op het oude nest. Van Beelen boekte met de blauwwitten grote successen. Onder het trainersduo Gert Aandewiel en Arjen van der Werf was de aanvallende middenvelder een belangrijke schakel. In de seizoenen 2002-2003 en 2003-2004 won Van Beelen de titel in de Hoofdklasse A. In het laatstgenoemde seizoen sleepte de eigen kweek met zijn club bovendien de zaterdagtitel en het algeheel amateurkampioenschap in de wacht. De drie succesvolle seizoenen op Nieuw Zuid leverden de middenvelder annex spits een nieuw profcontract op bij HFC Haarlem.

Sinds het seizoen 2007-2008 is Van Beelen weer actief voor Quick Boys, waar de sterkhouder sindsdien wederom een belangrijke rol vervult. De multifunctionele voetballer is een vaste waarde in het eerste elftal en werd de laatste twee jaar als middenvelder topscorer. Daarnaast werd de Katwijker in zijn carrière vier keer verkozen tot speler van het jaar en is daarmee een van de grootste spelers aller tijden van Nieuw Zuid.

In een korte reactie laat Van Beelen het volgende weten: “Ik neem met pijn in het hart afscheid van Quick Boys, maar kijk met een goed gevoel terug op de mooie jaren op Nieuw Zuid. Ik zal er alles aan doen om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Quick Boys wil met de nieuwe trainer en nieuwe jongens een andere koers gaan varen en daar heb ik respect voor. Ik heb nog genoeg ambitie om actief te zijn op de hoogste niveaus van het amateurvoetbal, dus kijk uit naar een nieuwe uitdaging”.

Het Technisch Management is Van Beelen zeer veel dank verschuldigd en wenst hem heel veel succes toe in het vervolg van zijn sportieve carriere. Uiteraard zal aan het einde van het lopende seizoen in stijl afscheid genomen worden van Hendrik.

Geef een antwoord