Derek van der Plas beëindigt zijn glansrijke voetbalcarrière

Mister Quick Boys stopt na veertien seizoenen in de A-selectie en wordt jeugdselectietrainer
Hij is de laatste der Mohikanen. Reeds op zaterdag 5 mei 2001 maakte Derek van der Plas, die de gehele jeugdopleiding van de blauwwitten doorliep, in het thuisduel met Ter Leede zijn officiële debuut in de basisopstelling van Quick Boys. Na liefst veertien (!) seizoenen topamateurvoetbal beëindigt het clubicoon (32) zijn actieve carrière en hangt de middenvelder zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De club is achter de schermen druk bezig met het organiseren van een afscheidswedstrijd voor de loyale speler die Quick Boys altijd trouw is gebleven, in goede en slechte tijden. “Ik heb een geweldige tijd gehad in de A-selectie en zal de jongens, het plezier in de kleedkamer en de spanning rondom de wedstrijden zeker missen,” laat de routinier in een eerste reactie weten.

Derek kijkt vol genoegen terug op zijn loopbaan. “Als kleine jongen droomde ik ervan om in het eerste elftal van Quick Boys te spelen. Nu ben ik een dertiger en kijk ik aan het einde van mijn voetbalcarrière trots terug op de tijd die ik gehad heb”. Vorig seizoen werd Derek gehuldigd voor zijn 250e optreden in het basisteam van het eerste elftal van Quick Boys. Onder het trainersduo Gert Aandewiel en Arjen van der Werf groeide de blauwwitte motor uit tot een vaste waarde. In de seizoenen 2002-2003 en 2003-2004 won Derek met Quick Boys de titel in de Hoofdklasse A. Dankzij de winnende treffer van Derek in het uitduel met DOVO pakten de blauwwitten in het laatstgenoemde voetbaljaar bovendien de zaterdagtitel. De tweestrijd met HSC’21/Brein om de algehele amateurtitel zal Derek altijd in het geheugen gegrift blijven. Ook het succesvolle bekeravontuur, met de prachtige wedstrijden tegen Jong Heerenveen en NAC Breda, behoort tot de absolute hoogtepunten van zijn carrière. In totaal heeft Derek tot meer dan zeventig doelpunten gescoord, waarbij de treffer op zaterdag 29 mei 2004 in de uitwedstrijd tegen DOVO zijn belangrijkste treffer is geweest. Het ging echter niet altijd voor de wind. “Helaas heb ik ook slechte tijden meegemaakt, met als dieptepunt het mislopen van de Topklasse. Ik heb er echter veel vertrouwen in dat we dat dit seizoen gaan rechtzetten, zodat we volgend seizoen weer zijn waar we horen te zijn.”

Volgend seizoen zal Derek starten met de opleiding Trainer-Coach III en wordt hij jeugdselectietrainer bij Quick Boys. Het loopwonder gaat afbouwen in het zevende elftal van de club, te midden van zijn vrienden en een aantal oud-eerste elftalspelers. Tot die tijd zal hij er alles aan doen om zijn glansrijke carrière op een waardige manier af te sluiten. “Het is een zeer moeilijke maar bewuste keuze geweest om afscheid te nemen van het eerste elftal. Ik kijk met heel veel zin en plezier vooruit naar een nieuwe fase in mijn voetballeven,” besluit de afscheidnemende middenvelder.

Het bestuur is Derek zeer dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage aan het eerste elftal. Hij heeft de naam Quick Boys extra lading gegeven door zijn geweldige instelling zowel binnen als buiten de lijnen. Ook dit seizoen is hij wederom zeer belangrijk met het oog op de opbouw van een nieuw team. Het Technisch Management is zeer verheugd dat hij zijn kennis en ervaring wil overbrengen aan de jeugdspelers en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière als voetbaltrainer.

Geef een antwoord