Doelman Cor Varkevisser keert terug op het oude nest

Na zestien seizoenen in het betaalde voetbal keert Cor Varkevisser terug bij de club waar het ooit voor hem begon. Vanaf volgend voetbaljaar maakt de 1.94 meter lange doelverdediger deel uit van de A-selectie van K.v.v. Quick Boys.

De 34-jarige Varkevisser heeft in het profvoetbal een geweldige staat van dienst opgebouwd. In totaal heeft de in IJmuiden woonachtige keeper meer dan 250 wedstrijden gespeeld. Namens Excelsior en Sparta Rotterdam was Varkevisser ook in de Eredivisie actief.
Op zestienjarige leeftijd maakte de toenmalige B-junior de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde met onder andere Robin van Persie samen. Tot een debuut in De Kuip is het nooit gekomen, maar uiteindelijk maakte hij als keeper van Excelsior zijn entree in het betaalde voetbal in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Via VVV Venlo en Sparta Rotterdam kwam Varkevisser in de zomer van 2010 bij Telstar terecht, de club waar hij enkele weken geleden afzwaaide als prof.

,,Het is onze politiek om in de zoektocht naar nieuwe aanwinsten de voorkeur te geven aan oud-spelers van de club,” legt Technisch Manager Gert Aandewiel uit. ,,Wij zijn met Cor altijd contact blijven houden. Hij is bovendien een graag geziene gast bij wedstrijden van het eerste elftal. Zijn keeperskwaliteiten behoeven geen nadere toelichting. Wij hebben met hem een goede, ervaren sluitpost vastgelegd die enerzijds de strijd kan aangaan met Martijn de Zwart en anderzijds zijn expertise kan delen met talentvolle, jonge doelmannen die speelminuten in het tweede en derde elftal zullen gaan maken.”

Vanwege het feit dat Varkevisser op jonge leeftijd de overstap naar Feyenoord maakte, kwam hij nooit tot een optreden in het eerste elftal van Quick Boys. Al scheelde dat niet veel. Twintig jaar geleden, op 30 augustus 1996, werd de destijds 14-jarige (!) jeugdspeler opgenomen in de wedstrijdselectie voor het bekerduel met HFC Haarlem. ,,De klok stond op tien minuten en doelman Richard Hartevelt beging een forse overtreding. Tot ieders verbazing werd hij slechts bestraft met een gele kaart. Ik mocht op de bank blijven zitten. Desondanks kon mijn avond niet meer stuk,” herinnert Varkevisser zich.

De doelverdediger maakte deel uit van een uitstekende lichting met onder andere Bennie van Fruchten, Derek van der Plas en Mathijs van der Plas. Het elftal wist zich tot twee keer toe te handhaven in de hoogste landelijke divisie voor B-junioren. De interesse voor de jonge talenten van Quick Boys was een logisch vervolg.
Varkevisser zelf maakte de overstap naar het betaalde voetbal. ,,Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn profloopbaan. Mijn debuut voor Excelsior zal ik nooit vergeten. Ik heb in volle stadions mogen spelen tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Met Excelsior en VVV Venlo ben ik gepromoveerd naar de Eredivisie. Ook de bekerwedstrijd met Telstar tegen AZ van dit seizoen zal mij altijd bijblijven.”
Met Quick Boys heeft hij diverse gesprekken gevoerd. Uiteindelijk is vandaag een akkoord bereikt. ,,De club wilde de rust bewaren tijdens de titelrace. Dat is logisch. Ik ben altijd hoop blijven houden op een terugkeer op Nieuw Zuid. Ik ben blij dat het er nu van komt. Quick Boys is in de loop van de jaren enorm gegroeid en heeft alles in huis om de volgende stap te kunnen zetten gezien de accommodatie, de sponsorgroep en de achterban. Ik hoop hieraan mijn steentje te kunnen bijdragen,” besluit Varkevisser die in het dagelijks leven een commerciële functie bij Telstar bekleedt.

Het Technisch Management is verheugd met de terugkeer van Cor Varkevisser op Nieuw Zuid en wil hem langs deze weg heel veel succes en plezier toewensen komend seizoen. 

Geef een antwoord