Dubbele cijfers in laatste wedstrijd van het seizoen: 15-0 (rust: 11-0)

Quick Boys dames 1 op schot
Na vorige week de vijfde plaats veilig gesteld te hebben, was afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen aangebroken tegen Hazerswoudse Boys. Thuis op Nieuw Zuid om 12.00 uur.

In een ontspannen sfeer wordt er afgetrapt en voordat iedereen goed en wel met de ogen gekinppert heeft staat het al 2-0 voor de thuisploeg. Dit door doelpunten van Claudia uit een corner van Sandra en een intikker van Sara op een steekbal van Roos. En zo is na twee minuten spelen de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Met de regelmaat van de klok wordt er gescoord door de meiden. In de 8e minuut op doortikken van Tirza is het Claudia die de 3-0 maakt. Vier minuten later is het Roos die een pass geeft op Tirza en die schiet  vanuit de draai de bal langs de keepster. Na een kwartier spelen komt Brenda opzetten en die haalt uit. De keepster denkt dat de bal naast zal gaan maar ziet het leer tot haar eigen verbazing in het doel verdwijnen. Weer drie minuten later, we schrijven de 18e minuut, geeft Emma de voorzet en loopt Claudia op de doellijn de bal in het doel. Binnen een minuut maakt Emma de 7-0. In de 24e minuut een steekbal van Roos en is het weer Tirza die het doel weet te vinden, 8-0. Na een half spelen een diepe bal van Janneke op Claudia is de 9-0. Dan moeten we 9 minuten wachten op het volgende doelpunt. Die komt van Emma die de bal door de benen van de keepster de bal in het doel schiet. Op slag van rust maakt Claudia op een diepe bal de 11-0. Met deze stand gaan we de rust in. Na rust, waarin we het hebben gehad over blijven voetballen, niet de lange bal zoeken, niet voor eigen succes gaan, zetten we de lijn van de eerste helft voor. Maar omdat er nu een andere keepster in het doel staat is scoren moeilijker geworden. Toch weten we na 7 minuten weer te scoren. Janneke legt de bal breed op Claudia die met een fraaie curve de bal om de keepster in het doel prikt. Het scoren gaat wat moeilijker, ook omdat we iets gas hebben teruggenomen. Na 18 minuten kopt Dieuwertje in het strafschopgebied de bal door naar de opgekomen Sara die met een simpel rolletje de bal in het doel werkt. Na 24 minuten de zoveelste corner. De bal komt hoog voor en Tirza plant haar hoofd tegen de bal en die verdwijnt in het doel. Na 37 minuten de laatste treffer, die komt op naam van Sara op aangeven van Roos.

Dames 1 is dit seizoen, het eerste seizoen dames voor deze groep, op een zeer fraaie 5e plaats geeindigd. De laatste wedstrijden is het team nog jonger geworden door inbreng van een aantal MA1 speelsters. Deze speelsters maken komend seizoen deel uit van Dames1. Doel van dit team zal zijn een klasse hoger spelen aan het einde van het seizoen. Kampioen worden dus en op naar de derde klasse. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren. Maar eerst vakantie houden.