Eerste reacties op de nieuwe indeling

Voorzitter Huug van Duijn, trainer Jasper de Muijnck en aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen geven hun mening over de indeling van de Hoofdklasse A voor het seizoen 2009-2010
Gisteren (donderdag) heeft de KNVB de indeling van de hoofdklasse voor volgend seizoen bekendgemaakt. Met het oog op de Topklasse werd reikhalzend uitgekeken naar dit besluit. Zou alles bij het oude blijven of had een voetbalbond nog een verrassing voor de clubs in petto? Uiteindelijk nam men in Zeist de voorstellen van de verenigingen over. Zoals bekend is Quick Boys opnieuw ingedeeld in de Hoofdklasse A. De blauwwitten zullen ook in het seizoen 2009-2010 spelen tegen regiogenoten ARC, Katwijk, FC Lisse, Noordwijk, Scheveningen, Rijnsburgse Boys en Ter Leede. Nieuw in deze competitie zijn de promovendi RVVH en TOGR. ASWH, Barendrecht, Capelle en DOTO zijn de overige ploegen die volgend seizoen de degens zullen gaan kruisen met Quick Boys.
Het webteam nam contact op met Robert-Jan Ravensbergen, Jasper de Muijnck en Huug van Duijn en vroeg het drietal een eerste reactie te geven op de nieuwe competitie-indeling. 

Aanvoerder Ravensbergen hield stiekem rekening met een afwijkende indeling, maar reageerde tevreden op de nieuwe samenstelling van de Hoofdklasse A. “Ik zie weinig veranderingen qua tegenstanders en poule-indelingen, waar je dat misschien wel verwacht zou hebben met het oog op de Topklasse. Wat dat betreft denk ik dan ook dat we weten wat we kunnen verwachten in deze poule. Aan ons de taak om na een tegenvallend seizoen komend seizoen weer mee te draaien om de bovenste plaatsen en ons in ieder geval te plaatsen voor de Topklasse,” aldus de strijdlustige verdediger.

Trainer De Muijnck had deze indeling wel verwacht. “De indeling verrast me niet echt. Je weet dat met de Topklasse op komst, alle ploegen uit vooral B bij elkaar willen blijven en niet de sterke ploegen uit A erbij willen hebben. Elke andere indeling had veel kritiek opgeleverd. Bovendien wil de KNVB voorkomen dat na de invoering van de Topklasse discussie ontstaat over mogelijke sturing aan de vorming van die klasse,” aldus de inwoner van Zwijndrecht. De Muijnck heeft veel zin in het nieuwe seizoen. “Het is een zware, maar interessante competitie met op voorhand veel ploegen die in aanmerking komen voor de eerste vier plaatsen. Na het teleurstellende seizoen kijk ik enorm uit naar het komende belangrijke seizoen in deze weer mooie Hoofdklasse A,” besluit hij.

De KNVB heeft met deze indeling ook de wenkbrauwen van voorzitter Van Duijn niet kunnen doen fronsen. “De indeling van Hoofdklasse A voor volgend seizoen was voorspelbaar. Alle betrokken clubs wilden de indeling van het afgelopen seizoen handhaven. Voor Quick Boys gold dat inkomsten uit de derby’s een welkome aanvulling zijn op de clubkas en dat kortere reizen nu eenmaal minder kosten. Maar er waren natuurlijk niet alleen financiële redenen om te kiezen voor deze indeling. We hebben ook gekeken naar sportieve uitdagingen,” legt Van Duijn uit. “Nu de Topklasse met ingang van het seizoen 2010/2011 een feit wordt, heeft onze club als doelstelling daar bij te horen. We zullen volgend jaar dus bij de eerste vier moeten eindigen en dan doen we dat graag in de afdeling waarin we het afgelopen seizoen onder de maat hebben gepresteerd. Revanche heet dat! Samen met de spelers, technische staf en een eendrachtige, blauwwitte supportersschare gaat dat lukken,” meent Van Duijn.

Geef een antwoord