E-pupillen naar ADO Den Haag

Verslag van de Quick Boys jeugd op bezoek bij ADO – Vitesse dd 9 april jl.
video update

Zaterdag 9 april was het dan eindelijk zo ver: met een groep van 197 personen (F- en E-pupillen + begeleiders) zouden we de wedstrijd ADO – Vitesse gaan bezoeken. Eerst moesten alle jongens en meiden hun eigen wedstrijd spelen, later die middag stond iedereen langs de kant bij de kraker Quick Boys – Noordwijk en direct aansluitend zouden we richting Den Haag vertrekken. Een druk dagje dus.

Vanaf 17:15 stroomde het marktplein langzaam vol. Er was veel blauw/wit te zien, maar hier en daar was ook het groen/geel van ADO aanwezig. Ondanks het misschien iets teleurstellende gelijkspel van Quick Boys 1 leek iedereen er veel zin in te hebben en was de sfeer prima. Sommige jongens hadden nog snel even wat boodschappen gedaan en kwamen met tassen vol chips, snoep en frisdrank het plein opgereden. Gezien de hoeveelheden leek het wel of we een week weggingen.

Rond 17:45 kwamen twee grote dubbeldekkers van de firma Beuk het plein opgereden. Deze bussen waren beschikbaar gesteld door van Gansewinkel bv, Studiozo en de Club van 100. Binnen een mum van tijd waren de bussen vol en konden we vertrekken. Nog even een snelle controle of iedereen er was en toen konden de deuren dicht en vertrokken we. Uitgezwaaid door een zeer grote groep ouders.

De sfeer in de bussen was goed en veel bekende ‘bus-krakers’ werden uit volle borst meegezongen (van het altijd vriendelijke "Hé buschauffeur, we gaan je busje slopen" tot het erg irritante "We zijn er bijna"). Overigens was er geen sprake van slopen, want de jongens gedroegen zich goed in de bus.

Eenmaal bij het stadion aangekomen werden we opgewacht door een aantal, dat al vooruit waren gereden. Voor iedereen was er iets te drinken en een zakje chips. Goed geregeld!
Vervolgens gingen we het stadion binnen. Voor de begeleiders een moment om even goed op te letten en hun groepje bij elkaar te houden. Eenmaal binnen gingen we op zoek naar de stoelen die op de kaartjes stonden. We zaten in vak S, ter hoogte van de hoekvlag. Een prima plek, waar we alles goed zouden kunnen zien. Wij zaten er klaar voor!

ADO bleek er ook klaar voor te zijn en liet in het eerste gedeelte van de wedstrijd zien dat ze voor de winst gingen, op jacht naar de vierde plek van de competitie. Vitesse kon er niet veel tegenover stellen, zodat het spel zich voornamelijk richting het doel van Vitesse afspeelde. En daar zaten wij, dus dat kwam goed uit. Na de, verdiende, 1-0 door Buijs zakte helaas het spelpeil wat naar beneden. ADO leunde wat meer achterover en Vitesse had moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Beide ploegen waren een paar keer dichtbij een doelpunt, maar het bleef uiteindelijk 1-0.
Het mindere spel op het veld had gelukkig geen invloed op de sfeer, want in vak S was het, mede dankzij ons, reuze gezellig. De spreekkoren lieten we aan Midden Noord over en die zaten net ver genoeg van ons weg om niet elke keer de handen voor de oren te moeten doen van de jongste pupillen.

Na het laatste fluitsignaal liepen we richting de uitgang. Er volgde nog een klein pluspuntje, want beneden werden alle frikadellen, kroketten en kipcorns die niet verkocht waren gratis uitgedeeld. Daar wisten onze jongens wel raad mee!
Ook nu weer even extra aandacht van de begeleiders om de totale groep weer bij de bussen te krijgen. Dat was gelukt, want na een controle werden de deuren van de bus gesloten en werd de terugreis naar Katwijk ingezet. Nog steeds gezellig, maar al wat minder druk dan de heenreis (sommige jongens hadden toch wat moeite om wakker te blijven).

Rond een uur of 22.45 kwamen we aan op het marktplein waar de ouders weer herenigd werden met hun kind. Die hoorden de enthousiaste verhalen van hun kind en konden dan ook maar één conclusie trekken: dit was erg geslaagd!

Een speciaal woord van dank aan Hans Schoneveld die als hoofd organisator alles in goede banen heeft geleid. Klasse.

Klik voor meer foto’s van Dolf van der Mey op het icoontje linksboven

Geef een antwoord