Familiedagen 2010: in een woord FANTASTISCH!

Nu ook de beelden van QuickBoys.TV online
Klik hier linkboven op het icoontje voor de videobeelden.

Na de succesvolle KNVB-finaledag volgt van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 mei het intensieve en uitgebreide “kunststukje” voor onze vereniging en dan vooral voor onze vele vrijwilligers. De Quick Boys Familiedagen 2010, grootser en uitdagender van opzet dan de dagen die eerder (laatstelijk in 2008) zijn georganiseerd.

Het is zaterdagmiddag 29 mei en omstreeks 17.30 uur begint het te regenen. Na vijf dagen van droog en veelal zonnig weer worden de regendruppels als een warme douche ervaren door de vrijwilligers, leden, ouders en bezoekers van de Familiedagen.
In no time (met de buienradar in het vizier) wordt er “omgeschakeld”. De buitenactiviteiten worden verplaatst naar de het clubhuis en de beide buitententen opdat ook de laatste uurtjes geheel volgens de programmering afgerond kunnen worden. Op de bijvelden en het evenementenplein zijn intussen de vrijwilligers al bezig om op te ruimen; het toont de power om tot het laatste moment het iedereen naar de zin te blijven maken.
Wat een programma, wat een sfeer, wat een bezieling is er door de niet (van hun) stuk te krijgen Familiedagcommissie en vrijwilligers ten toon gespreid!
Een toon die al wordt gezet tijdens de één kilometer lange openingsoptocht van jeugdleden, ouders, muziek en heel veel spandoeken op dinsdag 25 mei jl. Dit alles gevolgd door het ceremonieel binnendragen en hijsen van de Familiedagenvlag en het afleggen van de eed op sportpark Nieuw Zuid. Quick Boys is emotie en juist dit zijn de kippenvelmomenten die onze vereniging zo bindend en krachtig maakt. Vervolgens tal van activiteiten, goed beschouwd teveel om op te noemen. Zomaar een greep uit het programma.

Voetbal- en klutstoernooien voor de senioren, A-, B-, C-, D-, E-, F-pupillen, landenteams en liefhebbers. Oftewel, iedere Quick Boyzer heeft de mogelijkheid (en veel hebben deze genomen) om deel te nemen aan de georganiseerde toernooien. Voetbal is en blijft tenslotte onze core business. Elke avond een sfeervolle barbecue als afsluiting van de avondtoernooien en survivals, de uitermate hoog kwalitatieve Culinaire Avond (wat een professionele uitstraling heeft deze activiteit!), de “Yeats” fietstocht door de regio, de familiaire meezingavond onder leiding van Jan Spek en niet te vergeten de muzikale feestavond, georganiseerd door de Supportersvereniging met medewerking van coverband Bassta. De avonden waren zonnig van opzet en ach, de avondkilte wordt niet gevoeld door de warmte van het samenzijn en samen met elkaar deze activiteiten organiseren.   

Zaterdag 29 mei, de grote Familieslotdag. De laatste vrijwilligers zijn nog maar nauwelijks klaar van de diep in de nacht opruim- en schoonmaakwerkzaamheden of de eersten melden zich alweer om deze laatste Familiedag met volle energie in te gaan. 
Opnieuw de zon en een enthousiaste menigte die deze dag sportpark Nieuw Zuid zal bezoeken. Op veld 3, naast het evenementenplein het tweede centrale deel waar veel bezoekers zich in en nabij de blauw-witte tent vermaken, worden jeugdige voetballers tot circusartiesten gevormd. Van de springkussens wordt volop gebruik gemaakt, er wordt geschminkt, er wordt gevoetbald, er worden penalty’s en latje geschoten, er wordt naar muziek geluisterd, vis gebakken, gesnackt en een drankje genuttigd. Het De Quick Boys Jamband en Pop4Shore treden op, gevolgd door een afsluitende muzikale act van The Nash Band. Het einde van de Familiedagen nadert en dat doet ook de regen.

Het zit erop. Maandenlang is de organisatiecommissie bezig geweest met de voorbereidingen. Dagen-, avonden- en nachtenlang zijn de vrijwilligers onvermoeibaar inzetbaar geweest om de club te laten bruisen tijdens de Familiedagen.

Naast de vrijwilligers worden ook de tientallen sponsors genoemd. Mede dankzij hun gulle bijdragen, in financiële- en materiële zin, konden de Familiedagen op deze wijze worden georganiseerd.

De komende week zal door de organisatiecommissie een evaluatie plaatsvinden van de gehouden Familiedagen. Een evaluatie die de eerste contouren zal vormgeven voor de Familiedagen 2012!!
In de komende dagen worden verslagen verwacht van de verschillende activiteiten. Houd de website derhalve in de gaten voor deze verslaglegging.

Klik hier om de foto’s van de Familiedagen te raadplegen.
De video kan worden bekeken door op de link bovenin links te klikken of hier.

Geef een antwoord