Familiedagen K.v.v. Quick Boys: groots

De terugblik van de organisatie op het vijfdaagse evenement
K.v.v. Quick Boys heeft de Familiedagen weer achter de rug. Een tweejaarlijks groots evenement dat iedere keer weer wordt overtroffen. Ook dit jaar weer. De weergoden waren de organisatoren goed gezind.

Op dinsdag trapten de allerjongsten van de vereniging af. Zij verzamelden zich bij de Opleidingsschool en onder wel zeer swingende klanten van de Haagse brassband The Pretenders trok een stoet van zo’n vijfhonderd kinderen en ouders door de straten van Katwijk richting sportpark Nieuw Zuid. Op het sportpark vond vervolgens de openingsceremonie  van de Familiedagen plaats, waarbij voorzitter Henk-Jan van Maanen de dagen officieel opende waarna de twee kampioensteams van de Landencompetitie de Familiedagenvlag in top hezen. Vervolgens trokken de kinderen richting kantine voor een spetterende kindershow.

De A- en B junioren waren ondertussen met een nieuw onderdeel in het programma gestart; voetgolf. De organisatie had een prachtig, maar zwaar parcours aangelegd door de duinen en op strand, waar fanatiek werd gestreden om de eer. Aansluitend nog gezellige barbecue bij het Supportershome die onder het muzikaal geweld van DJ Arie van Rooijen rondom middernacht werd afgesloten.
Ook op woensdag was er volop vertier voor jong en oud. In de kantine werd een gezellige kaartavond gehouden met een groot aantal deelnemers, terwijl ondertussen de C-junioren en D-pupillen zich uitleefden in de duinen tijdens hun voetgolftoernooi. Ook zij werden na afloop beloond met een gezellige barbecue onder leiding van het enthousiaste bakteam.

Op donderdag vond de zeer populaire Culinaire Avond plaats. Circa vierhonderd personen hadden voor het evenement een kaartje weten te bemachtigen. Ze keken hun ogen uit bij de diverse kramen en stands. Zelfs het Nationaal Barbecue Team, zes op de WK, was aanwezig.  Keurslager Vooijs, die zich werkelijk van zijn allerbeste kant liet zien dit jaar, met de allerlekkerste barbecuevleesproducten met als klapstuk een tien weken gerijpte Cote de Boeuf. Heerlijk!
Aan de overkant werden heerlijke vruchtenlollies met stikstof bereid, er kon anders pasta gegeten worden, de Goedzak uit Zeist kwam weer langs met de allerlekkerste Carpaccio’s van Nederland, in de tent een ware tappassensatie, bereid door eigen koks, brood van Carl Siegert uit Harmelen, de lekkerste kaas van Nederland Reypenaer, heerlijke zalm van Bawykov, en overheerlijke Sashimi van Fix Fisch. De overheerlijke wijnen van Slijterij Krijgsman waren niet aan te slepen.

Op vrijdagavond trok een stoet van circa zestig wandelaars op weg door de duinen voor een fraaie wandeling. Deze wandeling bracht de groep op plekken in het waterwingebied waar het normaal niet is toegestaan om te komen met als hoogtepunt een rondleiding in de watertoren.
Bij terugkomst was Jan Spek reeds actief met zijn gitaar tussen de fakkels en houtvuren voor een gezellige meezingavond inclusief barbecue. In de grote zaal brachten de Folkaholics uit Brabant de vele aanwezigen in extase. Met als hoofdmoot de Ierse muziek en Murphy’s Red beleefden de bezoekers een geweldige feestavond.

En dan op zaterdag de grote finaledag, niet alleen voor de onderlinge voetbalwedstrijden maar ook de laatste dag van de familiedagen. Al de hele week werd ook op de velden gestreden door alle teams van Quick Boys in onderlinge voetbalwedstrijden om de beste uitgangsposities te krijgen voor de finaledag op zaterdag.

Al vroeg kwamen de eerste bezoekers  op het sportpark aan, want om half 9 begonnen alweer de eerste voetbalwedstrijden. Maar liefst drie grime clowns zorgden ervoor dat de kinderen leuk geschminkt werden. De draaiorgels uit Leiden, verdeeld over het complex, zorgden voor een gezellige entourage. Veld 6 gaf een heel leuke aanblik met de vele springkussens, waarbij water en zeep de boventoon voerden. De B- en C-junioren en de D-pupillen konden hierop gedurende de dag werken aan een heel gezellige vierkamp. Ook was er de hele middag een mobiel toilet op de velden aanwezig van Leidse Trees, met tolet-air. De allerkleinsten konden na hun vroege voetbalwedstrijden zich vermaken in de kantine met een fantastisch optreden van Martijn Martell.

Kort na de lunch verzamelden zich opnieuw een paar honderd kinderen voor de podiumwagen. Na een korte uitleg konden zij aan hun vossenjacht starten, op het sportpark en in de duinen. Een zware tocht hoor, maar wel gezellig. Na afloop werden aan de winnaars prijsjes uitgereikt.
Daarna was het verzamelen voor het podium voor Petje op, Petje af. Slagerij Hoek had gezorgd voor een groot aantal gekleurde petjes. Wouter van der Zwet bleef uiteindelijk als enige over en werd winnaar van maar liefst acht entreekaarten voor een kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Elftal.

En daarna het spektakelstuk: De Voois of KwieBoois. Inmiddels was het evenementenplein volgestroomd met honderden fans. Liefst twaalf deelnemers hadden zich aangemeld. Jong en oud. Op het podium ontspon een felle strijd om de hoogste eer. Een driekoppige jury moest beslissen wie de winnaar zou zijn. Terwijl in de pauze er ‘’spontaan’’ een flashmob (DC-Dance Katwijk) was ontstaan, vergaderde de jury tijdens een spetterend optreden van ‘’Gerard Joling’’.  De winnaar van dit muzikale spektakelstuk werd Jan van Duijn met een vertolking van Johnny Cash. Hij mag met zijn ouders naar Disneyland Parijs.

Intussen was de band uit Limburg aangekomen, The Rolling Beatles. Een top-band met uitsluitend nummers van The Beatles en The Rolling Stones. Dit viel bij de zeer vele liefhebbers erg in de smaak. Met een spetterend slot werd de familiedagenvlag weer voor twee jaar gestreken. Al met al een geweldige familiedagenweek, met een nog mooiere slotdag waarvoor de organisatie alle vrijwilligers hartelijk wil bedanken. Het was groots!

De Familiedagencommissie

Geef een antwoord