Geoffrey Galata en Chevello de Rijp vertrekken

Beide spelers keren sportpark Nieuw Zuid aan het einde van het seizoen de rug toe
Het Technisch Management deelt mede dat Geoffrey Galatà en Chevello de Rijp aan het einde van het voetbaljaar zullen vertrekken bij Quick Boys. Beide spelers zijn bezig aan hun eerste seizoen op sportpark Nieuw Zuid. Om privéredenen wil Galatà dichter bij huis voetballen. Hij zal gaan spelen voor zondagtopklasser AFC uit Amsterdam. De Rijp heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Galatà (28) maakte in het seizoen 2003-2004 zijn debuut voor Telstar. Voor die club speelde De geboren Amsterdammer meer dan honderd wedstrijden. Nadat zijn contract afliep, koos de verdediger voor een overgang naar FC Oss. Nadat de Brabanders waren gedegradeerd naar het amateurvoetbal, werd FC Oss, met Galatà als aanvoerder, kampioen van de zondagtopklasse. De vrijetrappenspecialist koos voor zijn maatschappelijke carrière en liet zich overschrijven naar Sparta Nijkerk. Vorig seizoen maakte de sympathieke Galatà de overstap naar Quick Boys. Bij de blauwwitten is hij een vaste waarde in het centrum van de verdediging. In het thuisduel met DTS Ede maakte Galatà zijn enige treffer tot nu toe.

De 23-jarige De Rijp speelde vorig seizoen voor FC Chabab, de zondagclub die via de nacompetitie wist te promoveren naar de Topklasse. De lange spits is opgeleid door AZ Alkmaar waar hij in 2008 zijn eerste profcontract ondertekende. De Rijp maakte zijn debuut in het betaalde voetbal namens Telstar, de club waaraan hij werd uitgeleend door de Alkmaarders. Via FC Groningen kwam De Rijp uiteindelijk terecht bij FC Chabab. Bij Quick Boys begon De Rijp voortvarend aan het seizoen. Na de komst van Jeroen Ketting moest hij zijn basisplaats afstaan. De Rijp scoorde tot nu toe drie doelpunten in het shirt van de blauwwitten.

Het Technisch Management wenst beide spelers veel succes in het vervolg van hun voetbalcarrière. Galatà en De Rijp zullen er alles aan doen om op een waardige manier afscheid te nemen van Quick Boys.

Geef een antwoord