Geslaagde Kick Off voor scheidsrechters

Van Kruistum en Sloos accountancy en Pluimgraaff Mode en Sport kleden arbiters van Quick Boys aan
Op dinsdag 10 september jl. heeft de Kick Off-bijeenkomst voor het nieuwe seizoen plaatsgevonden. Zo’n 25 scheidsrechters en geïnteresseerden, waaronder voorzitter Henk-Jan van Maanen, waren ondanks het heftige herfstweer toch naar Nieuw Zuid gekomen voor de aftrap van het nieuwe seizoen. En niet voor niks! Nadat de aanwezigen eerst keurig in het nieuw waren gestoken met prachtige, zwarte tenues en fraaie horloges hadden ontvangen, kon iedereen daarmee vol trots samen met de sponsors op de foto. Daarna was het tijd voor het verdere programma.

Na een korte introductie door bestuurslid Voetbalzaken Cees Haasnoot, waarin onder andere aangegeven werd dat er een beleidsplan ten behoeve van de scheidrechters bij Quick Boys is opgesteld en goedgekeurd, was het de beurt aan Willem Schuitemaker om dit beleidsplan vervolgens kort toe te lichten. In de afgelopen periode zijn grote stappen gemaakt en zullen er nog veel meer gemaakt gaan worden om de scheidsrechters op de kaart te zetten en zoveel mogelijk nieuwe scheidsrechters te gaan werven. In het beleidsplan wordt ook ingegaan op de wens om de randvoorwaarden voor onze scheidsrechters verder te verbeteren. Zonder scheidsrechters is er immers geen voetbal mogelijk op Nieuw Zuid. Iedereen op en rondom de velden dient dit goed te beseffen.

Het hoogtepunt van de avond was de lezing door betaald voetbalscheidsrechter Allard Lindhout. Met veel plezier en passie vertelde hij over zijn scheidsrechterscarrière tot nu toe. Het enthousiasme wist hij goed over te brengen op de zaal. Er was een goede wisselwerking tussen Allard en het publiek en dat maakte het interessant en vooral ook leuk. Allard liet de instructierichtlijnen voor de arbitrage betaald voetbal zien, ondersteund door zijn ‘assistent’ Willem. Voor beide zeer vertrouwd, omdat ze al vaak samengewerkt hadden in het betaalde voetbal. Aan de hand van de beelden ontstond een leuke interactie met interessante discussies over wel/geen kaart, spelstraf, strafschop, etc. Dit gedeelte werd afgesloten met een leuke spelregeltoets die speciaal door Allard was gemaakt en gericht op wedstrijdsituaties waar iedereen tegenaan kan lopen. Ook dit was weer erg nuttig en leerzaam en gaf veel ruimte voor leuke en leerzame discussies.
De avond werd in stijl afgesloten met een borrel, waarbij iedereen nog even na kon praten over de avond en zijn of haar mening kon delen. Een geslaagde avond/workshop die in de toekomst vaker zal worden georganiseerd om de kennis en kunde van onze scheidsrechters verder te optimaliseren. Dit past ook in het streven van Quick Boys om jonge scheidsrechters zo goed mogelijk op te leiden en te ondersteunen.

Onze dank gaat ook uit naar onze sponsors. De tenues zijn beschikbaar gesteld door VKSA accountants in Zoeterwoude en de horloges door Pluimgraaff Mode en Sport. Met deze nieuwe outfits en horloges kunnen wij vol vertrouwen op zaterdag de velden op. Ook een woord van dank aan de Businessclub voor de uitstekende ontvangst en catering en aan Dick van Rijn voor de technische ondersteuning.

Dirk Hellenberg
Hoofd Scheidsrechterscommissie Quick Boys

Geef een antwoord