Gianni Kamperveen vervangt Glenn Berkelaar als keeperstrainer van het eerste elftal

Met ingang van het seizoen 2023-2024 wordt Gianni Kamperveen in de hoedanigheid als keeperstrainer toegevoegd aan de technische staf van de hoofdmacht van Quick Boys. De Delftenaar treedt daarmee in de voetsporen van Glenn Berkelaar die gezien zijn drukke werkzaamheden in de jeugdopleiding van Ajax en de recente gezinsuitbreiding heeft aangegeven een stapje terug te gaan doen op Nieuw Zuid. Kamperveen tekent een contract voor twee seizoenen bij de blauw-witten.



De 36-jarige Kamperveen keepte in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, de club waar hij ook zijn eerste ervaringen opdeed in het trainersvak. Later speelde hij voor TONEGIDO en was Kamperveen namens HBS actief in de Topklasse bij de zondagamateurs. Sinds enkele jaren houdt hij zich op fulltime basis bezig met het onderwijzen van talentvolle keepers.

,,Wij zijn blij dat we na het aangekondigde vertrek van Glen Berkelaar wederom een keeperstrainer hebben weten te strikken die zijn sporen heeft verdiend in het vak,” geeft bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff aan. Gianni is een echte winnaar en staat al langer bij ons op de radar. De Technische Commissie is van mening dat hij ook als persoon uitstekend zal passen binnen de trainersstaf.”



Kamperveen hing op relatief jonge leeftijd zijn eigen keepershandschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. ,,Op mijn dertigste beëindigde ik mijn actieve spelerscarrière. Dat kwam nota bene door Paul van der Helm, die aangetrokken werd door HBS en binnen een mum van tijd ten koste van mij de plaats onder de lat wist te verwerven. Dat vond ik eigenlijk helemaal niet erg, want zodoende kon ik mij helemaal focussen op mijn loopbaan als keeperstrainer.”

De samenwerking tussen Quick Boys en Kamperveen hing al langer in de lucht. ,,Er was vorig jaar al contact tussen de club en mij. Uiteindelijk koos men toen voor Glen Berkelaar. Maar ik stond dus al op een lijstje en uiteindelijk werd ik op voorspraak van Thomas Duivenvoorden, met wie ik eerder samenwerkte in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en bij SV Den Hoorn, opnieuw benaderd.”

Het mag geen toeval heten dat de nieuwe hoofdtrainer van Quick Boys bij Kamperveen uitkwam. ,,Ik denk dat wij qua doelmannen dezelfde visie hebben. Ik hou van dominante keepers, zowel verbaal als binnen hun eigen strafschopgebied. Ze moeten veel coachen, goed kunnen meevoetballen en beschikken over een uitstekende trap. Kin omhoog, borst vooruit en technisch in orde. Er zijn heel veel goede keepers niet geslaagd op Nieuw Zuid. Je moet als sluitpost mentaal ijzersterk zijn om succesvol te kunnen zijn bij Quick Boys.”



Zijn toekomstige werkomgeving kent niet heel veel geheimen voor de keeperstrainer. ,,Quick Boys is natuurlijk ook alom bekend in de Haagse regio. Een mooie, homogene club met een grote supportersschare de mensen houden van hard werken. Men zegt tegen mij dat ik het niet moet onderschatten. Dat zal ik zeker niet doen, maar eerlijk gezegd ga ik straks met een glimlach naar de club. Ik heb gewoon heel veel zin in dit nieuwe avontuur.”

Kamperveen heeft uiteindelijk van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. En dat bevalt hem uitstekend. ,,Eigenlijk ben ik een beetje in dit wereldje gerold. Gelukkig maar, want buiten het voetbal kan ik niet heel veel anders eerlijk gezegd. Ik kan goed lullen, ben betrouwbaar en weet iets over het keepersvak. Op een of andere manier ben ik blijven groeien in het vak. Ik ben werkzaam bij een grote keepersschool in de regio Den Haag/Delft en voor een extra zakcentje heb ik samen met mijn broer een matrassenreinigingsbedrijf. Ik heb tot nu toe ook alleen maar leuke dingen gedaan in mijn leven. Als keeper ben je sowieso een aparte, en ik doe het op mijn manier weer net even anders dan anderen.”



Eigenlijk kan Kamperveen niet wachten totdat hij aan zijn nieuwe avontuur mag beginnen. Hij heeft voor zichzelf een duidelijke doelstelling bepaald. ,,Ik kijk er zeker naar uit. Mijn tijd bij Quick Boys is pas geslaagd als de spelers, stafleden en supporters uiteindelijk zeggen dat ik een mooie vent ben en van heel veel waarde ben geweest voor de club. Dat is waar ik voor wil gaan.”

Langs deze weg wordt Gianni Kamperveen van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wenst de clubleiding hem veel plezier en succes toe in de uitoefening van zijn functie bij de blauw-witten.