Glenn Berkelaar treedt komend seizoen toe tot staf als keeperstrainer

Met ingang van het seizoen 2022-2023 zal Glenn Berkelaar deel uitmaken van de trainersstaf van K.v.v. Quick Boys. De Mijdrechter volgt Martijn de Zwart op als keeperstrainer. De Zwart heeft bij de clubleiding aangegeven een stap terug te willen doen wegens gewijzigde werkomstandigheden. Met het aantrekken van Berkelaar is de technische staf van het eerste elftal van de blauw-witten voor komend seizoen weer compleet.



De pas 27-jarige Berkelaar heeft al de nodige ervaring opgedaan als keeperstrainer. Zo is hij in die rol verbonden geweest aan de profs van FC Volendam en FC Utrecht en staat de goede vriend van oud-speler Jesse van Nieuwkerk momenteel onder contract bij Ajax. Verder kent hij een verleden bij Argon en is Berkelaar tot het einde van het lopende seizoen actief bij het ambitieuze Sportlust’46 uit Woerden.

,,We zijn blij dat we de ontstane vacature na het aangekondigde vertrek van Martijn zo snel hebben weten in te vullen,” licht Gert Pluimgraaff toe. ,,Glenn is een keeperstrainer die met zijn moderne inzichten onze doelmannen naar een hoger niveau kan tillen. Zijn visie sluit perfect aan bij de speelstijl die de overige stafleden voor ogen hebben met het eerste elftal. En ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft Glenn in de afgelopen jaren de nodige ervaring opgebouwd en is hij momenteel op zeer hoog niveau werkzaam,” besluit het bestuurslid Selectievoetbal.

Het runnen van de keeperscholen Berkelaar en De Bollenstreek, een 30-urig contract bij Ajax en met ingang van aankomend seizoen actief op Nieuw Zuid: Berkelaar is meer dan fulltime bezig met zijn werk. Zijn passie voor het vak komt duidelijk naar voren tijdens het vraaggesprek. ,,Als jonge jongen kwam ik erachter dat ik gezien mijn geringe lengte niet ver zou komen als doelman. Toen ik 18 jaar was, werd ik keeperstrainer van het eerste elftal van Argon. Ik durf te zeggen dat ik sindsdien mijn eigen stijl heb ontwikkeld. Mijn motto luidt: voorkomen is beter dan tegenhouden. Ik sta voor een extreem aanvallende manier van keepen. Dat is in lijn met de spelopvatting van Edwin Grünholz. Tijdens de gesprekken die ik met hem, Gert Pluimgraaff en Tom van der Niet heb gehad, hebben we samen naar diverse beelden gekeken. Mijn doel is om nog meer rendement te halen uit de keepers die bij Quick Boys onder contract staan.”



Het is overigens niet de bedoeling dat Berkelaar iedere wedstrijd naast Grünholz op de bank zit. ,,Dat ligt zeker niet aan Edwin, ik zit met hem op één lijn. Ik bekijk de wedstrijden echter liever vanaf de tribune zodat ik mijn doelmannen beter kan analyseren. Daarnaast hebben we afgesproken dat ik ga proberen om de individuele oefeningen te integreren in de groepstrainingen. De club heeft verder ook de nadrukkelijke wens uitgesproken dat ik mijn visie overbreng op de jeugdopleiding van Quick Boys. Tijdens bijeenkomsten op Nieuw Zuid wil ik samen met de andere keeperstrainers mijn opvattingen over het vak implementeren binnen de vereniging.”

Berkelaar weet wat er van hem verwacht wordt en staat te popelen om te starten bij de blauw-witten. ,,Mijn voornaamste taak wordt om de keepers meer vooruit te laten spelen, omdat het eerste elftal aanvallend voetbal wil spelen. Dat betekent ook dat er ruimte in de rug van de defensie komt en dat we de focus leggen op het vroegtijdig onderscheppen van voorzetten en diepteballen. Daarin ben ik gespecialiseerd.”

De Technische Commissie wil Glenn Berkelaar van harte welkom heten bij de club en wenst hem veel succes en plezier toe met het uitoefenen van zijn functie als keeperstrainer.