Henry Opoku blikt vooruit op de derby tegen Noordwijk

Het is de wedstrijd waar al weken naar wordt uitgekeken: de bollenstreekderby tegen buurman VV Noordwijk van aanstaande zaterdag. Quick Boys heeft inmiddels 11 competitieduels op rij gewonnen. Bij winst op de Duinwetering kan het Noordwijk een enorme dreun geven en de concurrent voor het kampioenschap op vier punten zetten. Eén van de spelers die daarvoor moet gaan zorgen, is de publiekslieveling op Nieuw Zuid: Henry Opoku.

Vorm
Het loopt goed bij Quick Boys. De thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen ASWH (2-0 winst) was gezien het spel misschien niet het beste voorbeeld, de punten waren dat wel. Onder het winnen van de periodetitel die met de zege gepaard ging, was de rechtsback vrij nuchter. “We waren zeker blij met de periodetitel, maar wij hebben het niet uitbundig gevierd. Quick schakelde ons een week eerder uit in de districtsbeker, nu rest ons nog slechts één doel: de titel.” Vooral voetballend was het tegen ASWH minder. “Het was voetballend wel onze slechtste wedstrijd. In de eerste helft hadden we moeite om druk op het spel te krijgen. In de tweede helft ging het een stuk beter. We kregen toen ook wat meer kansen.”

Contract
Quick Boys heeft slechtere uitgangsposities gekend dan de huidige positie. Zo heeft ook Opoku mindere tijden gehad op Nieuw Zuid. Vorig seizoen zou zijn contract zoals bekend niet verlengd worden. Mede nadat er een Facebookactie op touw werd gezet en het publiek de rechtsback nadrukkelijk support bood, werd het contract van Opoku alsnog verlengd. “In de eerste instantie baalde ik enorm van het feit dat mijn contract niet werd verlengd. Dankzij de supporters en mijn eigen spel is het allemaal goed gekomen. Toen ik vervolgens het gesprek had, hoefde ik dan ook niet lang te twijfelen. We waren er snel uit. Daarnaast was het dit seizoen ook vrij rap duidelijk dat de club mij wilde behouden en ik hier wilde blijven voetballen.”

Basis
Op de eerste wedstrijden na is Opoku dit seizoen de belangrijkste kandidaat voor de rechtsbackpositie. Inmiddels is hij zelfs al twee keer man of the match geworden bij thuiswedstrijden. “Op dit moment gaat het goed. In het begin heb ik een aantal wedstrijden niet gespeeld. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat er van mij verwacht werd, daar ben ik toen mee aan de slag gegaan. Het heeft goed uitgepakt, nu speel ik elke wedstrijd.”

De derby
De wedstrijd van aanstaande zaterdag kan het verschil met Noordwijk zoals gezegd op 4 punten zetten. Dat de wedstrijd cruciaal is voor het kampioenschap denkt Opoku echter niet. Hij bereidt zich ook niet anders voor dan voor andere wedstrijden. “Het zou ons zeker wel meer ruimte bieden als wij winnen. Je voelt dat het een derby is, maar ik probeer zo min mogelijk andere dingen te doen dan normaal. Wij moeten sowieso onze kansen gaan benutten voor de goal. Omdat het een derby is tussen zulke goede ploegen verwacht ik een wedstrijd met heel veel strijd en beleving. Daar hou ik dan ook wel van.”

Voorspelling
Bij Noordwijk loopt er ook een oude bekende van Quick Boys. Jaap van Duijn droeg vorig seizoen nog de clubkleuren van Quick Boys. Door Opoku wordt hij gezien als de gevaarlijkste man aan Noordwijkzijde. “Jaap heeft er al 11 in liggen. Hij is zeker iemand om goed in de gaten te houden. Dat hebben we vorig seizoen gezien bij ons, maar ook dit seizoen in de thuiswedstrijd. Mijn verwachting is dat wij 3 punten mee gaan nemen van de Duinwetering. Ik voorspel een 0-2 overwinning.”

Voor de derby tegen Noordwijk zal er een voorverkoop plaatsvinden. Klik HIER voor meer informatie over deze voorverkoop. 

 

 

Geef een antwoord