Herhalingscursus(sen) Reanimeren en bedienen AED afgerond


Op de dinsdagavonden 11, 18 mei en 1 juni is door Hulsbosch & Broekhoff ( www.hulsboschenbroekhoff.nl ) weer de herhalingscursus reanimeren en bedienen AED verzorgd. In totaal hebben veertig Quick Boys-vrijwilligers de herhalingscursus gevolgd. Helaas kon een achttal Quick Boyzers, welke voorgaande jaren de AED-(herhalings)cursus heeft gevolgd, dit voorjaar de cursus niet bijwonen.

Dit najaar wordt voor de QB-EHBOgroep, als onderdeel van de EHBO-herhalingscursus, eveneens het onderdeel reanimeren en bedienen AED geïnstrueerd. Alle vrijwilligers zijn het erover eens dat een jaarlijkse herhaling uitermate belangrijk is om, met ondersteuning van ervaren instructeurs, de techniek van het reanimeren en het bedienen van de AED te oefenen. Met name het opnieuw aanleren van de uit te voeren handelingen in de juiste volgorde sterkt het vertrouwen van de vrijwilligers dat ze bij een “hartcalamiteit” op sportpark Nieuw Zuid direct parate hulp kunnen verlenen. 

Als bekend heeft Quick Boys het uitgangspunt dat dit “levensreddende vrijwilligerswerk” jaarlijks wordt geïnstrueerd. De QB AEDers worden derhalve volgend voorjaar weer uitgenodigd voor de (vierde) herhalingscursus.

Alle QB-AEDers worden bedankt voor hun betrokkenheid hierbij. Hulsbosch & Broekhoff wordt bedankt voor de leerzame wijze waarop ze ook dit voorjaar de herhalingscursus hebben verzorgd.

Geef een antwoord