Het eerste Quick Boys Strandvoetbaltoernooi een groot succes

Honderddertig spelers streden onder zomerse weersomstandigheden om de felbegeerde trofee
Afgelopen zaterdag was het zover. Voor de eerste keer vond op het Katwijkse strand het Quick Boys Strandvoetbaltoernooi plaats. Twaalf teams hadden zich ingeschreven voor dit evenement. De spelers streden voor iedere meter zand en schotelden de aanwezige toeschouwers en strandbezoekers boeiende wedstrijden voor. De organisatie kon na afloop terugzien op een zeer geslaagd toernooi en beloofde dat het evenement ook volgend jaar weer zal gaan plaatsvinden.

Foto’s gemaakt door Hans van Duijn (klik hier voor meer foto’s)

Poule 1
Poule 1 werd op voorhand beschouwd als de poule des doods. Groep Ewa Piwa liet zich maar al te graag als gevaarlijke outsider bestempelen en kondigde met gepaste trots iedere aanwinst uitgebreid aan op het supportersforum. Uiteindelijk kon dit team de hoge verwachtingen niet waarmaken en eindigde zij als laatste in de poule.
Interessant was verder de ontmoeting tussen De Trap en QBF Youth. De geroutineerde spelers van De Trap wisten de jonge honden te verslaan. Het Busje on Tour beschikte eveneens over heel veel ervaring en pakte daardoor de nodige punten. Uiteindelijk wisten Eintracht zand in je naad en De Vrije Vogels de halve finales te bereiken.

Poule 2
In de andere poule schoot FC Steward uit de startblokken. Zowel De Duivenfluiters als QBF Oude Garde werd naar een nederlaag gespeeld, waardoor de weg naar de finales voor de ordebewakers open lag. Het mulle zand begon FC Steward in de volgende wedstrijden parten te spelen, want uiteindelijk werd er geen wedstrijd meer gewonnen.
QBF Oude Garde zorgde voor veel strijd, maar de inzet werd niet altijd beloond met punten. Uiteindelijk leken de luidruchtigsten van het toernooi genoegen te nemen met een derde plaats in de poule, waarmee zij in de kruisfinales werden beloond met een wedstrijd tegen De Trap.
In poule 2 blonk De Boom uit door alle wedstrijden in winst om te zetten. De Vedettes eindigden als tweede en mochten zich gaan opmaken voor de halve finale tegen Eintracht zand in je naad.

Kruisfinales
Groep Ewa Piwa wist een regelrechte blamage te voorkomen door het duel met De Duivenfluiters om de elfde/twaalfde plaats winnend af te sluiten. QBF Youth eindigde ten kosten van QBA4 op de negende plaats, terwijl Het Busje on Tour de zenuwen beter in bedwang wist te houden dan FC Steward tijdens de bloedstollende strafschoppenserie.
Alle schijnwerpers waren vervolgens gericht op de titanenstrijd tussen De Trap en QBF Oude Garde. De toevallige passerende badgast moest gedacht hebben dat hier de wereldtitel verdeeld zou worden. Beide ploegen streden om iedere bal en zochten de grenzen van het toelaatbare nadrukkelijk op. Uiteindelijk kwam QBF Oude Garde als winnaar uit deze strijd en eiste de vijfde plaats op.

Halve finales
De eerste halve finale tussen De Vrije Vogels en De Boom eindigde in een ogenschijnlijk eenvoudige overwinning voor laatstgenoemde ploeg. De Boom zette de goede lijn voort en won voor de zesde achtereenvolgende keer. De Vrije Vogels konden echter terugzien op een zeer goed toernooi, hun sponsor kon tevreden zijn.
Het duel tussen Eintracht zand in je naad en De Vedettes vertoonde overeenkomsten met de zinderende Wimbledon-finale tussen Roger Federer en Andy Roddick. De Vedettes hadden hun huiswerk goed gedaan en gaven hun tegenstanders geen ruimte. Hoewel Eintracht zand in je naad veelvuldig in balbezit was, waren de beste kansen voor De Vedettes. Na de reguliere speeltijd was nog geen winnaar aan te wijzen, beide teams hadden het net niet weten te vinden. De verlenging bood ook geen uitkomst, zodat strafschoppen genomen moesten worden. Ondanks de warmte hield Eintracht zand in je naad het hoofd koel en plaatste zich voor de finale.

Finale
Terwijl De Vedettes zich revancheerden door het duel om de derde/vierde plaats te winnen van De Vrije Vogels, waren alle ogen gericht op de finale van het eerste Quick Boys Strandvoetbaltoernooi.
De spelers van De Boom hadden gedurende het toernooi het nodige zelfvertrouwen getankt. Eintracht zand in je naad was favoriet bij de bookmakers, maar had wel een zware halve finale in de benen. Niettenmin bleken zij, getooid in Nederlands Elftal-shirts, over heel veel wilskracht te beschikken en kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Hoewel beide teams in het vervolg van het duel het houtwerk wisten te raken, wist Eintracht zand in je naad de voorsprong te koesteren. Hierdoor legde de ploeg van sterspeler Willem de Mol beslag op de felbegeerde wisselbeker en werd na afloop een klein feestje gevierd.

QBBBQ
Op sportpark Nieuw Zuid werd deze fraaie dag afgesloten met een zogenaamde QBBBQ. De spelers, trainers, toeschouwers, sponsors en overige geïnteresseerden konden terugzien op een zeer geslaagd evenement. Na afloop kon gesteld worden dat de banden tussen de verschillende supportersgroepen flink aangehaald zijn en werd de hoop op een zeer succesvol verenigingsjaar uitgesproken. 

Sponsors
Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

* Schildersbedrijf Kees van Beelen
* Rokerij Schaap
* Haasnoot Mode
* Profile Paul
* Eeterij Neefies
* Messemaker-Bloemenexport B.V.
* Supportersgroep De Trap
* Supportersvereniging Quick Boys
* Sfeercommissie Quick Boys
* Kees Pluimgraaff Bloemenexport B.V.
* G. Barnhoorn Stucadoorsbedrijf
 

Geef een antwoord