Hoe is het met… Yordi Teijsse?

Met dertig competitiedoelpunten had hij een groot aandeel in het kampioenschap van afgelopen seizoen. Dankzij zijn goede prestaties verdiende hij een transfer naar het Schotse Dundee FC. We hebben het natuurlijk over Yordi Teijsse. Afgelopen week werd vlak voor de transferdeadline bekend dat de spits het komende halfjaar op huurbasis naar het Duitse Wuppertaler SV vertrekt. Tijd om eens te vragen hoe het nu met hem gaat.

Mogen we je feliciteren met je overgang naar Wuppertaler SV?
“Je mag me zeker feliciteren met de overgang naar Wuppertaler SV. Elke voetballer wil spelen en in Schotland zat dat er helaas even niet in, dus ik ben blij met de overgang naar Duitsland.”

Heb je achteraf spijt van je keuze voor Dundee FC?
“Nee, spijt heb ik absoluut niet! Ik ga altijd voor het hoogst haalbare in alles wat ik doe. Ik heb een paar keer pech gehad in het voetbal, onder meer door blessures, waardoor ik nooit echt de stap hogerop heb kunnen maken. Dit terwijl ik er wel altijd erg dichtbij zat. Dat je je dan steeds blijft terugknokken na bepaalde teleurstellingen en uiteindelijk zo’n transfer kan maken is alleen maar mooi en een beloning.”

Op social media leek het soms alsof je je alleen voelde in Schotland…
“Natuurlijk voelde ik me soms alleen in Schotland, maar dat is logisch toch? Als je kijkt waar ik vandaan kom en hoe ik altijd heb geleefd, was het een grote verandering.”

Wat positiever: waar ben je het afgelopen halfjaar in gegroeid?
“In mijn portemonnee, haha! Nee, zonder dollen, ik vind dat moeilijk te zeggen. Ik denk wel dat ik mentaal sterker ben geworden, dat moet haast wel gezien de situatie.”

Veel voetballiefhebbers zullen nog nooit van je nieuwe club Wuppertaler SV gehoord hebben. Kende je de club zelf al voor je overgang?
“Nee, ik had eerlijk gezegd ook nog nooit van deze club gehoord. Des te groter was mijn verbazing toen ik hier aankwam en zag hoe goed alles er eigenlijk uitzag.”

Wat verwacht je van de komende tijd in Duitsland?
“Ik verwacht dat ik veel ga spelen en erg belangrijk ga zijn voor dit team. Ik moet weer doen waar ik de laatste jaren erg goed in was, plezier hebben en goals maken!”

Je contract in Schotland loopt nog door tot 2018. Is het de bedoeling dat je volgend seizoen weer aansluit bij de selectie?
“Ik heb inderdaad een doorlopend contract en moet me na deze huurperiode gewoon weer netjes melden bij Dundee FC. Wat er vervolgens het volgende seizoen gaat gebeuren moet dan duidelijk worden.”

Zou je stiekem niet willen terugkeren naar Nederland? En is Quick Boys dan de eerste club waar je aan denkt?
“Ik ben een gevoelsmens, ergens lekker in mijn vel zitten is voor mij erg belangrijk om te kunnen presteren. Terugkeren naar Nederland is iets wat ik voor de toekomst zeker niet uitsluit. En Quick Boys is dan altijd de eerste club waar ik aan denk. Ik heb me er altijd erg goed gevoeld en heel prettig samengewerkt met fijne mensen.”

Mis je Quick Boys?
“Natuurlijk mis ik de club, maar ik mis ook veel andere dingen. Dat moet geen reden zijn om maar weer hard terug te rennen naar mijn vertrouwde omgeving. Ik ga er nu in Duitsland alles uithalen wat erin zit en kijken wat er gaat gebeuren.”

Hoe groot is de kans dat we Yordi Teijsse binnen niet al te lange tijd weer in een Quick Boys shirt zien?
“Haha, dat is een lastige vraag. Het is maar net hoe je ‘niet al te lange tijd’ interpreteert. Laten we uitgaan van binnen 15 jaar, dan is die kans erg groot ;-)”

Volg je Quick Boys nog van afstand en hoe kijk je naar de huidige prestaties?
“Uiteraard. Ik vind dat ze het redelijk doen in de Derde Divisie. Alleen nemen ze bij Quick Boys nooit genoegen met redelijk, ikzelf ook niet. Ik hoop dus dat ze snel meer punten gaan pakken en wie weet nog een periodetitel.”

Tot slot, heb je nog contact met je voormalige teamgenoten?
“Ja, en ook met de staf en supporters. Zo houden we elkaar allemaal een beetje op de hoogte en we hopen allemaal dat het goed gaat met de ander. Die contacten blijven ook wel zo.”

Foto onder: Teijsse (midden) bij zijn nieuwe club Wuppertaler SV (foto: wuppertalersv.com)

Geef een antwoord