In gesprek met ….. John van Loen

Kennismaking met de hoofdtrainer van csv Apeldoorn
Even voorstellen
Sinds een jaar zit ik bij csv Apeldoorn en het bevalt uitstekend, zeker na een seizoen van uitersten en het net niet halen (op 1 punt!) van de promotie naar de Topklasse.
Verder heb ik één seizoen Roda’46 getraind, waarin we kampioen zijn geworden van de 2e klasse en dus promotie hebben bereikt naar de 1e klasse zaterdag.
Mijn ambitie is om weer terug te keren in het betaalde voetbal. Tien jaar lang ben ik trainer geweest bij FC Utrecht, waarvan drie jaar als jeugdtrainer en zeven jaar als assistent. Met Utrecht heb ik twee keer de KNVB-beker gewonnen en één keer de Supercup.
Zelf ben ik zeer ambitieus en ik eis heel veel van de spelers, zowel in het veld als daarbuiten. Dat laatste met name omdat ze een voorbeeldfunctie hebben naar de jeugd toe.
We trainen drie keer per week waarvan één linie-training.

Verwachtingen
De verwachting is dat iedereen van iedereen kan winnen en dat er geen enkele club uit de Hoofdklasse A zomaar kampioen kan worden.
Het is een poule met veel voetbal en tactisch vermogen. Uiteindelijk denk ik dat je pas in de winterstop kunt zien hoe je er voor staat.

Kandidaten
De competitie is pas zes wedstrijden onderweg, dus ik kan nog niet aangeven wie voor kampioenschap en degradatie gaan.
Afgaand op de namen en de budgetten komen Quick Boys, Ter Leede, Huizen en Ajax in aanmerking voor het kampioenschap. Maar namen en budget zeggen mij niets, dus alles is en blijft open. Misschien is de kampioen straks wel een ploeg die je niet zou verwachten, dat is juist het leuke van deze poule.
Voor degradatie is het veel te vroeg, dus daar kan ik geen antwoord op geven.
 
Quick Boys
Quick Boys ken ik als DE club uit Katwijk, en van Dirk Kuyt natuurlijk.
Iedereen in Nederland kent de club, ook omdat het Nederlands elftal er altijd traint in voorbereiding op een interland.
Verder weet ik van de gezonde rivaliteit met vv Katwijk en de vele toeschouwers bij de onderlinge wedstrijden.

Over de wedstrijd: hopelijk krijgen de toeschouwers een mooie en interessante wedstrijd te zien, met veel mogelijkheden voor beide doelen.
Verder hoop ik dat het sportief blijft op het veld en dat iedereen kan genieten van een gezellige dag in Katwijk.

 
Met vriendelijke groet,
John van Loen

Geef een antwoord