Informatie XerxesDZB – Quick Boys

Het doet het bestuur van XerxesDZB een groot plezier aanstaande zaterdag spelers, begeleiding, technische staf, bestuur en aanhangers van Quick Boys te mogen begroeten op Sportpark Faas Wilkes in Rotterdam. XerxesDZB heeft samen met de lokale driehoek een beleidsplan veiligheid opgesteld waarin de openbare orde en veiligheid bij XerxesDZB is beschreven. Om het u tijdens uw bezoek zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij een aantal aandachtspunten uit het beleidsplan veiligheid voor u op een rijtje gezet om u alvast een beetje wegwijs te maken op sportpark Faas Wilkes.

Adres: Igor Stravinskisingel 1, 3069 MA Rotterdam. É 010-4558609.

Drank
– Het is ten strengste verboden zich met alcoholhoudende drank evenals met glaswerk langs het veld te   begeven. Hierop zal streng worden gecontroleerd door de stewards.
– Op het aangrenzende buitenterras mogen alcoholische dranken genuttigd worden.
– Non alcoholhoudende drank mag langs het speelveld slechts in karton of plastic genuttigd worden.
– Het is ten strengste verbonden dat supporters eigen drank meebrengen. Bij constatering hiervan wordt de drank ingenomen.

Vuurwerk
Het is ten strengste verboden om vuurwerk voor, tijdens of na de wedstrijd af te steken.  

Routebeschrijving: Over de A20 vanuit Gouda/ Hoek van Holland neemt u afslag 16 (Capelle ad IJssel, Prins Alexander) en volg de borden richting Ommoord/ Zevenkamp. Bij de splitsing Ommoord/ Zevenkamp gaat u bij de stoplichten rechtsaf naar Zevenkamp. Aan het einde van de weg gaat u bij de stoplichten linksaf. Vervolgens kunt de borden Sportpark Wollefoppen volgen.

Parkeren: Bij ons sportpark is een beperkte parkeermogelijkheid met name bij thuiswedstrijden van ons 1e elftal. Het parkeerterrein, zowel binnen- als buiten het toegangshek, blijkt vaak toch te klein. Het is verboden auto’s aan de kant van de singel langs het veld en in de aangrenzende bocht te plaatsen (zie bijlage). De hulpdiensten moeten makkelijk het terrein kunnen bereiken en hierdoor heeft de gemeente ook borden geplaatst. Parkeerbegeleiders zullen aangeven indien de parkeerplaats vol is en dan wordt er gewezen naar een alternatieve parkeerplaats. Hierbij wijzen wij er op te parkeren in de parkeervakken. De politie/ stadtoezicht zijn zeer actief met het verbaliseren voor auto’s die verkeerd geparkeerd staan en zich niet houden aan bovenstaande voorschriften.

De route van de rijksweg A20 naar Sportpark Faas Wilkes is middels de paarse lijn weergegeven. Aan de rechterkant van de Igor Stravinskisingel mag er niet geparkeerd worden. Hier zijn ook verbodsborden geplaatst. Aan de kant van het veld mag er wel geparkeerd worden.

Indien de parkeerplaats en de Igor Stravinskisingel vol is kunt u parkeren langs de Zevenkampse Ring. Hiervandaan is het twee minuten lopen naar het Sportpark. Wij verzoeken u niet op de Albert Rousselsingel en aan de rechterkant van de Igor Stravinskisingel te parkeren, zodoende de bewoners ook hun auto gewoon kunnen parkeren.
Parkeerbegeleiders van XerxesDZB met een oranje hesje zullen u de alternatieve parkeerplaatsen toewijzen. Wij verzoeken u dit advies op te volgen voor een goede doorstroming. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Sportpark op slechts 2-3 minuten loopafstand. Op de onderstaande kaart zijn deze aangegeven.

Geef een antwoord