Instructie veiligheidsvrijwilligers van Quick Boys

Middels diverse instructieavonden wordt de kennis van de vele vrijwilligers bijgespijkerd
In de maanden april en mei worden voor tal van vrijwilligers, die (in)direct actief zijn in het kader van veiligheid, weer enkele instructieavonden gehouden.

EHBO
Op woensdagavond 20 april heeft de EHBO groep verschillende lopende zaken besproken. Daarnaast heeft verzorger Serge den Os een presentatie gehouden over spierblessures. Wat is een spierscheuring of verrekking, welke gradaties zijn er, op welke wijze worden deze behandeld en/of kunnen deze worden voorkomen. Een zeer leerzame instructie voor de EHBO groep.
Wist u trouwens dat er in het EHBO logboek in het afgelopen jaar al zo’n 150 (be)handelingen door de dienstdoende EHBO-ers zijn vastgelegd, nog afgezien van de “lichte behandelingen” die veelal niet worden vastgelegd in het logboek. Een duidelijke indicatie dat de aanwezigheid van EHBO op ons sportpark op wedstrijdzaterdagen en bij evenementen uitermate belangrijk is. 

AED
Op de dinsdagavonden 10, 17 en 24 mei wordt door het instituut Hulsbosch & Broekhoff de jaarlijkse herhalingscursus “reanimeren en bedienen AED” verzorgd voor de ongeveer 50 AED vrijwilligers. Naast het doornemen van de handelingen staat er ook een praktische oefening op het programma welke op sportpark Nieuw Zuid zal  plaatsvinden. De indeling voor de avond(en) is intussen gecommuniceerd met de vrijwilligers. In het najaar maakt deze cursus ook deel uit van de EHBO herhalingscursus zoals deze voor onze EHBO groep wordt gegeven.

Stewards, BHV
De planning is om voor de stewardgroep nog dit voorjaar een instructieavond “omgaan met agressie” te organiseren. Sowieso wordt er door de Steward- en BHV groep zaterdag 23 april as. tijdens de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam een zogenaamde fictieve ontruimingsoefening van het hoofdgebouw gehouden.
Mocht u als toeschouwers de stewards en/of BHV-ers een “andere werkwijze” zien uitvoeren, dan heeft dit alles te maken met deze oefening.

Nieuwe aanrijroute
Als onlangs gecommuniceerd heeft sportpark Nieuw Zuid sinds kort een tweede aanrijroute voor hulpdiensten. Deze is gelegen nabij de ingang Zuid waarbij de hulpdiensten (ambulance e.d.) direct op de weg achter het hoofdgebouw aanrijden. Het protocol betreffende de werkwijze is intussen geschreven en wordt één dezer dagen op de website geplaatst.

Geef een antwoord