Internationale belangstelling voor Quick Boys

Het was stil afgelopen zaterdag op de voetbalvelden van Katwijk, maar …..
…op diezelfde dag ontving een delegatie van het bestuur van Quick Boys, samen met Theo Guijt, Hoofd Opleidingen, hoog bezoek vanuit China.

Mr. Alex Wong, werkzaam bij de Chinese Football Association als verantwoordelijk voor het opleiden van de Chinese voetbalcoaches, had onze vereniging uitgekozen om geïnformeerd te worden over met name het opleiden van de voetbaljeugd in Nederland en in het speciaal in Katwijk.

Het bezoek maakt onderdeel uit van het Dutch Visitors Programma van het Ministerie van Buitenlandse zaken waarbij buitenlandse hooggeplaatste personen worden uitgenodigd om aan hen Nederland op z’n best te laten zien. 

Aan Mr. Alex Wang werd verteld hoe de organisatie van Quick Boys in elkaar steekt en hoe de jeugdopleiding functioneert. Hij was vooral benieuwd naar het geheim waarom Nederland, als relatief klein land. zulke goede sporters, en in het bijzonder zulke goede voetballers en coaches voortbrengt. Het verschil tussen de voetbalcultuur in China en die van Nederland kwam uitgebreid aan bod en het gesprek was van beide kanten zeer leerzaam.  

Naast Quick Boys werd ook een bezoek gebracht aan AFC Ajax en Feyenoord en later deze week zal hij nog bij PSV langs gaan. Na het gesprek volgde een rondleiding over ons mooie sportpark en vervolgens was Mr. Wang aanwezig bij de bijzondere bijeenkomst in het verband met het overlijden van grensrechter Nieuwenhuizen.

Mr. Wang was onder de indruk van onze mooie club en hij beloofde ons van de voortgang van de ontwikkeling van het (jeugd)voetbal in China op de hoogte te houden. Wie weet ontstaat er in de toekomst een mooie samenwerking tussen grootmacht China en ons Quick Boys!

Op de foto onder de uitwisseling van vaantjes tussen Alex Wong en Cees Haasnoot

Geef een antwoord