Jaap van Duijn en Michael Owel ook volgend seizoen actief bij profclubs

De talenten met een Quick Boys-verleden dromen van een doorbraak in het betaalde voetbal
Dat Quick Boys een goede jeugdopleiding heeft, is alom bekend. De jeugdelftallen spelen op een hoog niveau en met enig regelmaat mag een talent zijn geluk proeven bij een betaald voetbalorganisatie. Dirk Kuijt is de kroonjuweel van de jeugdopleiding van de blauwwitten, de international maakt wekelijks furore bij zijn club Liverpool in de Premier League. Maar ook andere, jeugdige exponenten van Nieuw Zuid kloppen op de deur. Zo mogen Jaap van Duijn en Michael Owel uitzien naar een langer verblijf bij een profclub. Van Duijn maakt de overstap van PSV naar Feyenoord en Owel heeft onlangs een nieuw contract aangeboden gekregen bij ADO Den Haag. Van Duijn en Owel speelden in het verleden bij elkaar bij Quick Boys. Nu bestaat de kans dat zij tegen elkaar spelen in de beloftencompetitie.

Jaap van Duijn (foto rechts) speelt pas één seizoen op het allerhoogste niveau. Met Quick Boys A1 speelde de linkeraanvaller vorig jaar in de eerste divisie nog tegen clubs als Ajax A2, FC Volendam A1 en Vitesse A1. Van Duijn maakte indruk en werd beloond met een overgang naar PSV. In Eindhoven kende het achttienjarige talent een goed jaar. Met zes treffers werd de rappe buitenspeler bijna topscorer van zijn team en een langdurig verblijf leek in het verschiet te liggen. Toch scheidden de wegen van PSV en Van Duijn zich. “Het verbaasde mij zelf ook dat ik geen contract kreeg aangeboden, reageert Van Duijn. “Ik kreeg via via te horen dat ik volgend jaar in het tweede elftal van PSV terecht zou komen. Dit seizoen heb ik al enkele keren met dat team meegedaan en speelde goed tijdens die wedstrijden. Trainer Philip Cocu en jeugdscout Gerrit van Tilburg hadden vertrouwen in mij en ook mijn teamgenoten hadden verwacht dat ik mocht blijven, maar toch besloot men anders,” vertelt Van Duijn.
Een terugkeer naar Quick Boys leek voor de hand te liggen. Feyenoord nam echter contact met de aanvaller op. “Feyenoord toonde interesse in mij en ik werd uitgenodigd voor een training. Ook heb ik een wedstrijd gespeeld met Jong Feyenoord tegen Jong Schalke ’04. De club was onder de indruk en ik mag volgend seizoen beginnen bij de selectie van Jong Feyenoord,” besluit de trotse Van Duijn.

In tegenstelling tot Van Duijn speelt Owel (foto onder) al heel wat jaren in de jeugd van een betaald voetbalorganisatie. Op jonge leeftijd werd hij weggeplukt van Katwijkse bodem. De linksback heeft de jeugdopleiding van de Residentieclub doorlopen en hoopt nu de volgende stap in zijn ontwikkeling te maken. “Van mijn vijfde tot mijn twaalfde jaar heb ik bij Quick Boys gespeeld,” begint de inmiddels achttienjarige Owel. “In de D1 heb ik mijn mooiste en beste jaar beleefd bij de blauwwitten. Ik heb destijds heel veel geleerd van mijn trainer (Theo Guijt, red.) en na dat goede jaar ben ik bij ADO Den Haag terechtgekomen. Daar heb ik alle jeugdelftallen doorlopen. Dit seizoen speelde ik in ADO Den Haag A1. Nu sta ik op het punt om door te stromen naar de senioren, daar heb ik het al die jaren voor gedaan.”
Owel wil per sé slagen in het betaalde voetbal en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Vanaf gaat het pas echt beginnen. Ik ben blij dat ik aan mijn zevende seizoen bij ADO Den Haag mag gaan beginnen. Mijn doelstelling voor volgend voetbaljaar is mijn debuut maken in de eredivisie en de club helpen strijden voor lijfsbehoud,” aldus de talentvolle Owel.

Wederom bestaat de kans dat een talent uit de jeugdopleiding zijn doorbraak gaat maken in het betaalde voetbal. Zowel Van Duijn als Owel dromen van hun debuut in het eerste elftal. Zover is het nog niet, maar de ex-jeugdspelers zijn op de goede weg. Het webteam wil de twee spelers heel veel succes wensen en hoopt op mooie carrières in het profvoetbal.

Geef een antwoord