Jaarlijkse overnachting E-pupillen groot succes

Kinderen gingen vermoeid weer huiswaarts
Ook dit jaar organiseerde de Activiteiten Commissie van Quick Boys voor de E-pupillen een overnachting op sportpark Nieuw Zuid. Aan de overnachting deden zo’n 80 E-pupillen mee. Zij werden ondersteund door een twintigtal vrijwilligers, die de jongens en meisjes een heel leuke dag en nacht bezorgden.

Op 30 april rond 14.00 uur kwamen de jongens en meisjes aan en begon men met het opblazen van hun luchtmatras. Sommige matrassen waren stuk of werden te hard opgeblazen zodat die knalde, waarna vlug de ouders gebeld moesten worden om andere matrassen te laten komen.

Nadat de tenten waren ingericht, werden de teams samengesteld en konden de eerste spelrondes gehouden worden. Na de grote inspanning die hierbij werd geleverd, was er ook een moment van rust. Toen iedereen zich weer had opgefrist, werden papat en broodjes aangeboden. Rond 20.45 uur was het tijd om de spooktocht door te brengen in de duinen, waar diverse spoken de kinderen lieten schrikken. Sommige kinderen waren zodanig geschrokken, dat ze niet verder durfden. Zij werden teruggebracht naar de tenten. Tegen middernacht waren alle kinderen weer veilig terug en kregen ze kibbeling en drinken aangeboden, waarna werd verzocht om hun bed op te zoeken en te gaan slapen. Zoals altijd bleven sommige kinderen liever wakker, maar na verloop van tijd sliep ieder.

Na een korte nachtrust stond het ontbijt klaar in de kantine. Na het ontbijt moesten de luchtbedden leeggemaakt worden en de tassen weer worden ingepakt, zodat de legertenten afgebroken konden worden. Toen iedereen weer een beetje wakker was, gegeten had en de boel was opgeruimd, ging het voetbaltoernooitje van start. Rond 12.00 uur was het afgelopen en konden de prijzen worden opgehaald. Je kon aan de kinderen zien dat ze behoorlijk moe waren. Ook de ouders waren blij, de kinderen konden ‘s avonds lekker vroeg naar bed.

De organisatie bedankt de sponsors Van Maanen, Horesca en Ouwehand PP voor het mogelijk maken van deze leuke overnachting!

Geef een antwoord