Jasper den Dulk aangesteld als Manager Vrouwenvoetbal

Het bestuur van Quick Boys wil investeren in het vrouwenvoetbal op Nieuw Zuid
Het bestuur van K.v.v. Quick Boys heeft Jasper den Dulk bereid gevonden om uitvoering te geven aan het beleidsplan Vrouwen- en meisjesvoetbal op sportpark Nieuw Zuid. Het is een belangrijke doelstelling van het bestuur om het vrouwenvoetbal bij Quick Boys nieuw leven in te blazen. 

Cees Haasnoot, bestuurslid Voetbalzaken, legt uit waarom Quick Boys kiest om te investeren in het vrouwenvoetbal op sportpark Nieuw Zuid. “Wij zijn als bestuur zeer verheugd dat Jasper bereid is om het vrouwenvoetbal bij Quick Boys onder zijn verantwoordelijkheid te nemen. Als bestuur zijn wij al lang op zoek naar een persoon die het vrouwenvoetbal bij Quick Boys de kwaliteitsimpuls kan geven die het nodig heeft. Wij hebben als bestuur een duidelijke ambitie om het vrouwenvoetbal op een hoger niveau te brengen en willen daar ook graag in investeren. Het vrouwenvoetbal is een sterk groeiende afdeling binnen het totale voetbal en Quick Boys wil als een van de grootste amateurclubs van Nederland meegroeien met deze ontwikkeling. Wij vertrouwen er op dat onder de leiding van Jasper belangrijke stappen kunnen worden gezet om mee te gaan in deze ontwikkeling en dat we op termijn op hogere niveaus kunnen spelen met onze vrouwenteams.” 

Het webteam sprak ook Jasper en vroeg hem naar zijn beweegredenen om zichzelf beschikbaar te stellen voor deze functie. Tevens werd Jasper gevraagd naar zijn ambities. 

Jasper, vanaf aankomend seizoen ben je Manager Vrouwenvoetbal bij Quick Boys. Waarom ga je dit doen?
“Omdat het me als man met een Quick Boys-hart pijn doet om te zien dat onze leden verkassen naar clubs in de omgeving. Wij willen geen hofleverancier worden voor andere clubs. Daarom heb ik besloten mijn steentje bij te dragen, zodat deze dames voortaan thuis bij Quick Boys op een zo’n hoog mogelijk niveau kunnen blijven presteren.” 

Wat is je relatie met vrouwenvoetbal?
“Sinds mijn dochter voetbalt en met tegenzin moest vertrekken bij Quick Boys om bij een andere club te gaan spelen, vond ik het eigenlijk belachelijk dat zij bij Quick Boys haar kans niet kreeg om haar dromen waar te maken. En zo zijn er helaas vele talenten vertrokken die graag bij Quick Boys hadden willen blijven.” 

Wat zijn de taken van een Manager Vrouwenvoetbal?
“De taken van de Manager Vrouwenvoetbal bestaan onder andere uit structuur brengen in de organisatie, het aanstellen van de juiste persoon op de juiste positie binnen de organisatie, vrouwenvoetbal op zelfde niveau brengen als mannenvoetbal, coördineren van alle betrokken medewerkers, etc.” 

Het vrouwenvoetbal bij Quick Boys heeft zich de afgelopen jaren niet altijd even positief ontwikkeld. Welke veranderingen voorzie jij?
“De voornaamste doelen zijn het aantrekken van kwalitatief uitstekende (keepers) trainers/scouts, voorwaarden scheppen voor recreatie-, maar ook prestatievoetbal, techniektraining invoeren (Dirk Kuyt Voetbalschool) en een eigen kledinglijn. Daarnaast moeten we professionaliseren en voorwaarden scheppen die gelijkwaardig zijn aan het mannenvoetbal bij Quick Boys, waar speelsters, leden en club trots op mogen zijn.”

Waarom moet je als meisje of vrouw juist bij Quick Boys komen voetballen?
“Omdat Quick Boys de beste vrouwenvoetbalopleiding gaat creëren uit de regio, gelijkwaardig aan de herenafdeling. Alle voorwaarden en kennis zijn aanwezig om dit snel te kunnen verwezenlijken.”

Geef een antwoord