Jeroen Ketting beëindigt actieve carrière

Aan het einde van het lopende seizoen zal Jeroen Ketting een punt zetten achter zijn imposante voetbalcarrière. De 34-jarige spits speelde bijna driehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal en kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Quick Boys. “Mijn gezin en maatschappelijke carrière zijn altijd ondergeschikt aan het voetbal geweest. Dat houdt een keer op. Maar dat neemt niet weg dat ik met pijn in het hart afscheid neem van de sport in het algemeen en Quick Boys in het bijzonder”, reageert de spits. 

Ketting kende een droomdebuut in het betaalde voetbal door als jonge speler van AZ te scoren in De Kuip tegen Feyenoord. In totaal scoorde de rechtspoot 115 doelpunten als prof, waarvan meer dan de helft in België namens Lommel. Daar beleefde Ketting zijn mooiste jaren. “De liefde was wederzijds. Zij hielden van mij en ik hield van de club. Ik werd bovendien drie seizoenen achter elkaar clubtopscorer. Het was een geweldige tijd!”
Na zijn terugkeer op de Nederlandse velden werd hij met FC Zwolle kampioen van de Eerste Divisie. Zijn bijdrage aan het kampioenschap was echter minimaal vanwege een blessure.

In november 2012 streek Ketting neer op sportpark Nieuw Zuid. In zijn eerste seizoen bij Quick Boys werd hij verkozen tot speler van het jaar. In het afgelopen voetbaljaar, inmiddels herenigd met zijn broer en assistent-trainer Jasper Ketting, werd Ketting topscorer van de blauwwitten. In het huidige seizoen staat de teller, mede door blessures, op drie doelpunten.

“Eigenlijk had ik de beslissing om te stoppen al genomen. Tijdens de besprekingen op Tenerife werd ik wel aan het twijfelen gebracht. Maar het is mooi geweest. Voor mijn studie (fysiotherapie, red.) begin ik binnenkort met een intensieve stage en ook het schrijven van een scriptie zal veel tijd en energie kosten. Ik hoef dus niet bang te zijn voor het zwarte gat,” besluit de inwoner van Nieuw-Vennep die de tweestrijd met Sparta Nijkerk van vorig seizoen, waarbij winst en verlies zo dicht bij elkaar lagen, niet snel zal vergeten.

Het Technisch Management wil Ketting hartelijk danken voor zijn inzet en hoopt dat hij zijn glorieuze voetballoopbaan in stijl kan afsluiten.

Geef een antwoord