Jeugd Quick Boys avondje uit naar ADO Den Haag

Wij willen Japie zien!
Een tijdje geleden zijn ruim tweehonderd E’tjes en F’jes van Quick Boys een avondje uit geweest naar de profs van ADO Den Haag. Die speelden tegen topper SC Heerenveen met de topscorer van de eredivisie Bas Dost in de gelederen.

De verwachtingen waren hooggespannen, want Heerenveen draait bijzonder goed en ADO Den Haag wil graag het publiek vermaken.

Met maar liefst zes bussen vertrokken de Quick Boys-pupillen met veel zin en vol goede moed rond half zes vanaf het Marktplein naar Den Haag. Na een voorspoedige reis met meerdere malen luidkeels het clublied ’’Waar het groene veld ons wacht’’ stonden de jeugdspelers voor het grote stadion. Daar moest en zou het gaan gebeuren: de eredivisiewedstrijd ADO Den Haag tegen SC Heerenveen.
Eenmaal binnen hadden de QB-pupillen prachtige plaatsen achter de goal. Tijdens de wedstrijd kregen ze een hapje en een drankje. Jeugdhonk-beheerder  Jan Kuijt had chips en zakken snoep meegegeven, gesponsord door Gerard Barnhoorn en Fred Duijnstee.

Dan de wedstrijd, want daar kwamen we tenslotte voor. Het spel golfde op en neer, maar beide ploegen waren iets te bang om te verliezen. Van ADO Den Haag was dat niet zo gek, want die ploeg draait tot nu toe niet al te best . Al snel bleek dat Jens Toornstra niet in zijn eentje ADO op sleeptouw kan nemen. Maar ook bij SC Heerenveen hadden de topaanvallers Dost en Narsingh hun dag niet zo. En als ze al een kansje kregen hadden ze het vizier niet op scherp staan. Of redde ADO-keeper Gino Coutinho uitstekend. Het spectaculairste moment was een kopbal van Heerenvener Zomer die door ADO ternauwernood van de lijn werd gehaald. En Dost kopte helemaal vrij te zacht. Doelman Coutinho greep goed in bij de grootste kans voor Narsingh.

Er was maar één man die een prima wedstrijd speelde en dat was Heerenveen-middenvelder Geert Arend Roorda. Rechtsback Janmaat liet zien dat hij een aanwinst is voor Feyenoord. Veel andere spelers strooiden vooral met verkeerde passes. Nadat ADO-trainer Maurice Steijn had gewisseld, kwam er wat meer vuurwerk. Invaller  John Verhoek kopte goed in, maar zag zijn kopbal over de goal getikt worden door Heerenveen-keeper Vandenbussche. Een andere invaller Ali Boussaboun speelde zichzelf knap vrij maar vergat in kansrijke positie te scoren.

In de ogen van de QB-pupillen was er maar eentje die de wedstrijd nog kon openbreken: natúúrlijk QB’er Jaap van Duijn, bankzitter bij ADO Den Haag. ‘’Wij willen Japie zien!’’, klonk het uit vak T. En:  ‘’Japie,  Japie, Japie!” Maar hoe hard de E’tjes en F’jes van Quick Boys ook zongen (ADO-trainer Maurice Steijn moet het wel gehoord hebben!) hun lokale held kwam niet meer binnen de lijnen.

De wedstrijd eindigde zoals ie begon: 0-0. De spelers van ADO kwamen ons nog speciaal bedanken voor de steun. Zij waren best blij met een puntje tegen SC Heerenveen. Maar wij willen doelpunten!

Snel na de wedstrijd vertrokken de bussen weer voor de terugreis naar Katwijk. En daar kwamen de QB-jeugdspelers rond half tien moe maar voldaan weer op het Marktplein aan, waar veel vaders en moeders en opa’s en oma’s stonden te wachten. Daar vertelden ze laaiend enthousiast over hun voetbalavondje uit. Dat – net als vorig jaar – wéér een supergroot succes was! Dat is natuurlijk ook te danken aan de voortreffelijke en strakke organisatie door Hans Schoneveld die niets aan het toeval overlaat. Hij werd daarbij geassisteerd door Rein Nijgh. Benieuwd wie er ’s nachts allemaal gedroomd hebben van een carrière als voetbalprof?!

Het uitje naar ADO Den Haag is mede mogelijk gemaakt dankzij Dirk van der Plas van bouwbedrijf De  Lange Van der Plas, Henk van der Plas van Van der Plas Bloemen, Peter Potters van Potters & Vooijs makelaardij, Diederik Schuitemaker van Firstman Mode en Nico van der Gugten Schilders. En niet te vergeten Dirk Kuyt.

Foto’s nog even terugkijken? Klik hier

Geef een antwoord