Joey Ravensbergen verlengt, twee talenten tekenen eerste contract

Het Technisch Management van de club heeft de verbintenis van Joey Ravensbergen verlengd. Daarnaast ondertekenen de talentvolle Jim Gillissen en Max van Steen hun eerste contract. De drie talentvolle spelers, allen afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, zullen ook volgend seizoen deel uitmaken van de A-selectie van K.v.v. Quick Boys.

De doorbraak van Ravensbergen (20) vond aan het einde van het afgelopen seizoen plaats. Als invaller maakte de CIOS-student op 11 april 2015 in het uitduel met Kloetinge zijn eerste speelminuten in het eerste elftal. Ravensbergen groeide razendsnel uit tot een vaste waarde bij de blauwwitten. De linksback wist de goede lijn door te trekken en hoefde nog geen minuut te missen in de eerste seizoenshelft van het huidige voetbaljaar.

Als een van de zeven zogenoemde potentials mocht Gillissen (20) vanaf de voorbereiding meetrainen met de A-selectie. De aanvallende middenvelder maakte een goede indruk op de technische staf. Tijdens invalbeurten tegen Sportlust’46 en Hoek pakte de inwoner van Rijnsburg zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van de blauwwitten. Komend seizoen is Gillissen, in het dagelijks leven werkzaam als assistent-accountant, een volwaardig A-selectielid van Quick Boys.

Dat geldt ook voor Van Steen (19). De spits, vorig seizoen nog actief in de A-junioren, begon net als Gillissen als beloftespeler aan het huidige seizoen.  Het bleef niet alleen bij meetrainen, want op 10 oktober 2015 kwam de Leidenaar in de uitwedstrijd tegen Zwaluwen als invaller in het veld voor Milan Hoek. Met een invalbeurt mocht Van Steen ook op bezoek bij Haaglandia zijn opwachting maken . Zijn status is eveneens opgewaardeerd, waardoor de student Bestuurs- en Organisatiewetenschap volgend seizoen contractspeler is op Nieuw Zuid.

Doorstroming van de eigen kweek, een van doelstellingen van het Technisch Management, draagt bij aan het behoud van de identiteit van de club. Met het vastleggen van bovengenoemde spelers voegt Quick Boys de daad bij het woord.

Geef een antwoord