Jong Quick Boys op z’n Duits

Twee goals in slotfase leveren overwinning op
Door afwezigheid van Yuri Guijt, Thijs van Kruistum, Jaber Akhrif, Thomas Dijk (allen geblesseerd) en het feit dat er dezelfde avond ook een bekerwedstrijd van Quick Boys 1 tegen Alphen op het programma stond waar hoofdtrainer Jos van Eck een beroep wilde doen op Mike Filippo en Niels van Veen, mochten er nieuwe namen aansluiten bij de beloften. Niels van Veen mocht overigens debuteren in de hoofdmacht, die de wedstrijd won met 7-1.

Jong Quick Boys startte de wedstrijd niet goed. Het tempo was veel te laag en het niveau van het veldspel was ook ver te zoeken. Er werden geen kansen gecreëerd en Jong Voorschoten’97 was de bovenliggende partij. Deze trend zou zich voortzetten tot de rust.

Met de brilstand nog op het scorebord en wat omzettingen in het veld begon de tweede helft hetzelfde als de eerste helft eindigde. Naar mate de wedstrijd vorderde, nam Quick Boys wat meer risico en kwamen er wat kleine kansjes. Net op dat moment dat de wedstrijd er iets beter uit ging zien, liet doelman Ruben van der Does een bal los uit een vrije trap. In de rebound wist Jong Voorschoten’97 te scoren: 1-0.

Met nog een klein kwartier op de klok leek het er in de daarop volgende minuten niet op dat Quick Boys antwoord had op deze tegengoal. Tegen alle verwachtingen in mocht Frank Hillebrandt in de 86e minuut toch nog de gelijkmaker binnenschieten op aangeven van Robin Varkevisser. Jong Voorschoten’97 dat compleet verrast was door deze treffer, raakte het spoor bijster waardoor één minuut voor het eindsignaal Robin Varkevisser op aangeven van Frank Hillebrandt de winnende goal mocht maken.

Een nuttige winst voor de beloften, die daarmee op koers blijven voor de koppostitie in de eerste divisie B.