Jong Quick Boys wint van Jong Alphense Boys

Quick Boys heeft goede zaken gedaan in de beloftencompetitie. Thuis werd Jong Alphense Boys met 4-2 verslagen.

Quick Boys liet vanaf de eerste minuut zien dat er niet veel te halen viel voor de Alphenaren. Maar ondanks het veelvuldige balbezit wisten de blauw-witten geen echt kansen te creëren. De bezoekers worstelden met hetzelfde probleem, maar wisten na een kwartier door een afstandsschot van 35 meter die via de onderkant van de lat in het doel stuiterde de score te openen. Het spelbeeld veranderde tot de rust niet veel, maar Quick Boys verzuimde om de gelijkmaker te produceren.

In de tweede helft voerde Quick Boys het tempo op. Er ontstonden wat mogelijkheden om te scoren en na 10 minuten kreeg Quick Boys een penalty. De inzet van Stan Prosman werd gekeerd door de Alphense doelman, maar Chris Guijt schoot de rebound binnen.

Na deze fase was Quick Boys heer en meester en ging op zoek naar de voorsprong. Met nog ruim een kwartier op de klok schoot Mohammed Gassama de 2-1 in de touwen. Amper vijf minuten later vergrootte Mohammed de marge door de bal via de onderkant lat en de keeper binnen te schieten.

Quick Boys dacht, met nog 10 minuten op de klok en de 3-1 voorsprong op het bord, de wedstrijd uit te spelen maar moest binnen een minuut na de aftrap de gelijkmaker incasseren toen doelman Niels Balkenende zich verslikte in de spits van Alphense Boys.

De bezoekers roken bloed en gingen op zoek naar de gelijkmaker. De blauw-witte defensie hield stand en zorgde ervoor dat de Alphense aanvallen afgeslagen werden. Vlak voor tijd maakte Martijn Rog een einde aan de droom van Alphense Boys door de 4-2 op het scorebord te noteren, wat tevens de einduitslag was.

Door deze uitslag klimt Quick Boys naar de 3e plaats.