Jong Quick Boys wint van Kagia

Beloftencompetitie weer begonnen
De beloftencompetitie 2013/2014 is afgelopen dinsdag van start gegaan. Omdat Quick Boys afgelopen seizoen wederom de titel in de wacht heeft gesleept liggen de verwachtingen van de blauw-witten hoog. Quick Boys zit dit jaar in Poule A samen met de beloften van HBS, Hillegom, Kagia, Ter Leede, VELO en Voorschoten’97. Piet van Duijn, hoofdverantwoordelijk voor de talentenontwikkeling binnen Quick Boys, staat dit jaar aan het roer van Jong Quick Boys. Hij heeft hierbij assistentie van Martin Haasnoot. Dick van Rijn en Ruud van der Does zijn wederom teammanagers en medische zaken zijn in handen van Pieter Barnhoorn.

In de eerste ronde van de poulefase mocht Quick Boys het opnemen tegen Kagia in Lisserbroek. Hoofdtrainer van Kagia, Jerry Ubink, was in het verleden trainer van Jong Quick Boys en was deze avond toeschouwer.
Piet van Duijn had maar liefst 5 A-junioren geselecteerd voor deze wedstrijd en reisde dus met een extra jonge selectie naar Lisserbroek. In de beginfase van de wedstrijd was het verschil in ervaring op dit niveau niet te merken. Integendeel, Quick Boys was al snel de bovenliggende partij. Er werden wat kleine kansjes gecreëerd terwijl het Kagia niet lukt om in balbezit te blijven. Na wat mogelijkheden om op voorsprong te komen was het in de 22e minuut Stefan van der Plas die de 0-1 op het scorebord mocht noteren. Quick Boys bleef aanvallen maar was onzuiver in de afronding. Martijn Kuijt kwam zelfs oog in oog met de doelman van Kagia maar stiftte de bal over het doel.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het spel van Quick Boys wat onzorgvuldig waardoor Kagia er een via een aantal counters uit kon komen. In de 42e minuut resulteerde één van deze counters in de gelijkmaker van Kagia. Beide teams gingen kort daarna met 1-1 op het scorebord aan de thee.

In de tweede helft nam Quick Boys het heft weer in handen en een aanvalsgolf richting het doel van Kagia deed de verdediging van de oranjehemden piepen en kraken. In de 51e minuut kwam Quick Boys weer op voorsprong nadat Tomas Arroyo de 1-2 mocht binnenschieten. Quick Boys bleef druk op de ketel houden waardoor Stefan van der Plas in de 59e minuut een splijtende pass van Jimmy Gillissen mocht afronden en de marge vergrootte naar 1-3. In de 63e minuut was het Jimmy Gillissen zelf die met de 1-4 de wedstrijd in het slot gooide.

Quick Boys haalde gedurende de wedstrijd 3 spelers uit voorzorg naar de kant met een blessure, waardoor de blauw-witten de laatste fase van de wedstrijd met 10 man moesten voltooien. Quick Boys speelde de wedstrijd rustig uit en Kagia kon geen potten meer breken, zodat na de eerste wedstrijd 3 punten mee gingen naar Nieuw Zuid.

Dinsdag 12 november spelen de beloften de in de 2e ronde van de beloftencompetitie een thuiswedstrijd tegen VELO.