Jos van Eck blikt vooruit op Quick Boys-Ter Leede

In Ter Leede treft Quick Boys een gerenommeerde tegenstander, een vereniging met de ambitie om de stap naar de Topklasse te maken. Dat lukte bijna in het vorige seizoen toen de ploeg uit Sassenheim na een stroeve competitiestart toch nog de nacompetitie haalde. Ter Leede speelde in de finalewedstrijd tegen Kozakken Boys dat de wedstrijd naar zich toetrok en daardoor promoveerde naar de Topklasse.

Met Henk Wisman als nieuwe trainer en enkele nieuw aangetrokken spelers verwacht men bij Ter Leede dit seizoen wel de stap naar de Topklasse te kunnen maken. Tot nu toe werden er 9 punten uit 4 wedstrijden gehaald: er werd slechts verloren in de uitwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. Momenteel neemt Ter Leede de tweede plek in op de ranglijst, na de nog steeds verrassende koploper VVA’71. Quick Boys staat qua verliespunten op gelijke hoogte met Ter Leede, maar moet de uitgestelde wedstrijd tegen Volendam nog inhalen.

Vorige week behaalde Quick Boys een 1-2 overwinning op Sportlust ’46. Die overwinning werd behaald door een prima eerste helft, waarin de marge wel groter had moeten zijn dan de 0-2 waarmee de rust werd ingegaan. Een onachtzaamheid direct na het begin van de tweede helft deed de wedstrijd kantelen. Tot een kwartier voor tijd had Quick Boys moeite om de controle te herpakken, doordat de linies te ver uit elkaar kwamen te liggen. Het laatste kwartier kreeg Quick Boys meer grip op de wedstrijd waardoor mogelijkheden ontstonden om de wedstrijd op slot te gooien. Het bleef echter tot de laatste seconde een spannende wedstrijd.

Deze keer verwacht ik weer een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen slechts baat hebben bij de volle winst. Met het vertoonde spel en inzet van de eerste helft van de laatste wedstrijd en de steun van de hopelijk weer in ruime mate aanwezige 12e man heb ik vertrouwen in een goede afloop.