Kennismaken met Patrick Brouwer

Afgelopen donderdag werd Patrick Brouwer, die al enige tijd met de blauw-witten meetrainde, als nieuwste aanwinst van Quick Boys gepresenteerd. De 23-jarige aanvallend ingestelde speler tekende op sportpark Nieuw Zuid een eenjarige verbintenis met een optie voor een tweede seizoen. Het is de hoogste tijd voor een eerste kennismaking met Brouwer.

Je loopt nu een aantal weken rond bij Quick Boys. Hoe bevalt het tot nu toe?
,,Uitstekend. Ik ben vanaf het begin goed opgevangen door de spelersgroep, de stafleden en diverse clubmensen. Daarnaast ken ik een aantal spelers persoonlijk van mijn tijd bij Sparta Rotterdam zoals Luuk Admiraal, Jason Meerstadt, Marcus Scholten. Met Nick Broekhuizen heb ik samengespeeld bij Alphense Boys. Het is natuurlijk prettig om in de kleedkamer van je nieuwe club een aantal vertrouwde gezichten tegen te komen.”


Los daarvan: als geboren Leidenaar is Nieuw Zuid natuurlijk geen onbekend terrein voor je.

,,Klopt, ja. Vroeger bezocht ik als kleine jongen weleens de trainingen van het Nederlands elftal. Dat was mijn eerste kennismaking met Quick Boys. Later speelde ik als tegenstander in dienst van Sparta Rotterdam regelmatig op Nieuw Zuid. Het is een mooie en grote club die vorig seizoen veel indruk maakte in het bekertoernooi.”

Wat vind je van het niveau van de huidige spelersgroep?
,,Hoger dan ik in eerste instantie had verwacht eerlijk gezegd. Ik maak nu de stap van de profs naar de amateurs, maar eigenlijk merk ik niets van het niveauverschil. Dat was ook wel terug te zien in de gespeelde oefenwedstrijden tegen de BVO’s tijdens de voorbereiding. Daarin waren wij minimaal gelijkwaardig of soms zelfs beter.”


Je hebt een aantal gesprekken gehad met de club voordat je je handtekening hebt gezet. Wat zijn de plannen van Quick Boys met jou?

,,Uit de gesprekken is naar voren gekomen dat ik mij moet richten op de positie van rechter aanvallende middenvelder of rechtsbuiten. Maar ik kan ook op andere posities uit de voeten. In vergelijking met vorig seizoen krijg ik wel meer vrijheid binnen het team. Hierdoor komt er meer variatie in ons spel. Daar ligt ook mijn kracht.”

Zie je de overgang naar Quick Boys als een stap omlaag?
,,Nee, zo voel ik dat zeker niet. Dat lijkt misschien zo voor de buitenwereld, maar voor mij is het juist een heel mooie kans. Onlangs ben ik op proef geweest bij Top Oss, maar het kwaliteitsverschil tussen veel clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en Quick Boys is niet zo heel groot. Alleen Top Oss heeft de naam van een profclub, Quick Boys niet.”


Wat kunnen de fans verwachten van jou?

,,Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik ben een speler die altijd hard werkt, voor zichzelf en het team, en belangrijk kan zijn in het opzetten van aanvallen, het creëren van kansen en de afronding. Over het aantal doelpunten en assists doe ik geen uitspraken. Maar ik weet van mezelf dat ik een goede traptechniek heb. Daarom ben ik vaak bij standaardsituaties betrokken en hoop ik ook op die manier belangrijk te kunnen zijn voor het elftal.”

Tot slot: je maakt de overstap van de profs naar de semiprofs. Hoe gaat jouw nieuwe dagindeling eruit zien?
,,Ik ga mijn HBO-opleiding Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam weer oppakken. De eerste drie jaren heb ik afgerond, maar sinds het ondertekenen van mijn contract bij Sparta Rotterdam staat mijn studie op een laag pitje en is de focus volledig op het voetbal komen te liggen. In het komende studiejaar hoop ik mijn diploma te halen. Trainen in de avonduren en overdag terug de schoolbanken in. In het eerste half jaar ga ik een minor volgen, voordat ik begin met afstuderen in de vorm van een stage of scriptie.”