Koning Keizer Admiraal, puntendeling maximaal

Quick Boys is erin geslaagd om tegen vv Katwijk vlak voor tijd toch nog een punt veilig te stellen. De derby op Nieuw Zuid was sfeervol, maar voetballend gezien van beide kanten matig. Over de hele wedstrijd waren de oranjehemden wel dreigender. Toch wist de thuisploeg in de slotfase de tegenstander terug te dringen met een alles of niets offensief. De 1-1 werd gevierd als een overwinning, wat ook logisch was gezien het spelverloop.

In de beginfase hadden de blauw-witten korte tijd een licht overwicht. Na een knappe onderschepping van Zonneveld was het Broekhuizen die Brouwer in kansrijke positie kon aanspelen, maar de pass was te zacht en werd onderschept. Daarna nam Katwijk langzaam maar zeker het initiatief over in de eerste helft.

Het grote verschil was dat de gasten veel meer uitstraalden dit duel te willen winnen. Het spel van Quick Boys was mat. De scherpte en felheid die altijd worden gevraagd in de burenruzie, leek bij een flink aantal spelers te ontbreken. Het gevolg was dat de meeste duels werden verloren en de tweede bal telkens voor Katwijk was. Die ploeg voetbalde daardoor iets makkelijker, zonder dat het ooit sprankelend werd.

Het leverde wel dreigende momenten op, onder meer met een paar scherp genomen corners. Maar echt grote mogelijkheden waren er ook voor de Krombewoners nauwelijks. Tweemaal was er een scrimmage, met enkele pogingen om op doel te vuren. Telkens zat daar een Quick Boys speler tussen. Verder moest Van der Helm een keer ingrijpen bij de eerste paal, bij een schot uit een hele lastige hoek.

Kort na rust was het wel raak voor vv Katwijk. Vanaf de zijkant werd er te veel ruimte geboden voor de voorzet. Daarna liet de verdediger bij Brandsma na om in te grijpen en kon de spits binnenkoppen in de korte hoek.

De 0-1 was een wake up call voor Quick Boys en eindelijk werden de mouwen opgestroopt. De ploeg kwam beter in de wedstrijd en zocht nadrukkelijker het doel van Van Bladeren. Een afstandsschot van Brouwer ging over. Even later kreeg de Katwijk-goalie een hoge bal niet onder controle, maar die verdween net naast de goal.

Junte had een goede actie en leek kansrijk te gaan worden, maar op de rand van het strafschopgebied werd hij neergehaald door Bouwense. Van achteren ook nog, maar blijkbaar onvoldoende voor diens tweede gele kaart.

Het blauw-witte offensief ebde daarna weer wat weg en aan de andere kant moest Van der Helm nog even opletten bij een dreigende kopbal. Toch was de slotfase weer voor Quick Boys. Het team van trainer Duivenvoorden drong steeds meer aan en de tegenstander kon alleen nog maar achteruit. De actieve invaller Hamann maakte het de defensie regelmatig heel lastig.

De 1-1 leek een feit toen Reinders op doel vuurde. De keeper dook al, maar Levi van Duijn veranderde de baan van het schot naar de andere hoek. Met een leeg doel ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook Admiraal stond inmiddels binnen de lijnen. Hij knalde van afstand, maar via een verdediger ging de bal net over.

Quick Boys bleef veerkracht tonen en kreeg nog een corner, kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Het leverde een chaotische situatie op vlak voor het doel. Katwijk kon de bal uiteindelijk half wegwerken. Die kwam terecht bij Admiraal, die niet aarzelde en uithaalde. Door een woud van benen eindigde dat schot in de touwen, waarna Nieuw Zuid ontplofte.

In de blessuretijd scheelde het nog weinig of de thuisploeg ging er zelfs met de volle winst vandoor. Hoe welkom ook, was dat over de hele wedstrijd gezien uiteindelijk ook wel erg veel van het goede geweest. In het grootste deel van de speeltijd hadden de oranjehemden tenslotte net iets meer laten zien. Voor heel Quick Boys voelde dit gelijkspel daarom als een soort overwinning.

Foto’s: Quick Boys Mediateam en Daniëlle Baars

Scoreverloop:

0-1 49. Brandsma

1-1 90. Admiraal

Opstelling Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
3. Ivailo Staal
7. Nick Broekhuizen
8. Jesse Reinders
11. Ravelino Junte
12 Toer Bouwman
15. Nigel Ogidi Nwankwo
19. Milan Zonneveld
24. Jason Meerstadt
25. Luka Prljic
27. Patrick Brouwer

Opstelling vv Katwijk:

(k) Van Bladeren
Ravensbergen
Maatsen
Van der Meer
Doesburg
Brandsma
Kunst
Sinteur
Mercera
Bouwense
Brenna

Wisselspelers Quick Boys

23. (k) Lars Jansen
2. Chima Bosman
4. Jan-Willem Kamp
10. Levi van Duijn
14. Neville Ogidi Nwankwo
17. Luuk Admiraal
21. Lukas Hamann

Wissels Quick Boys (in):

54. 🟢 Lukas Hamann

54. 🟢 Levi van Duijn

72. 🟢 Neville Ogidi Nwankwo

80. 🟢 Luuk Admiraal

80. 🟢 Chima Bosman

(uit):

54. 🔴 Toer Bouwman

54. 🔴 Nick Broekhuizen

72. 🔴 Luka Prljic

80. 🔴 Jason Meerstadt

80. 🔴 Ravelino Junte