Landenteams-nieuwsbrief najaar 2011, nr. 1

Bericht van de coordinator landenteams, met de eerste 3 speelronden
Verslag landenteams speelronde 1 t/m 3
(zie bijlagen voor uitslagen, standen en topscorers)

1e speelronde: zaterdag 3 september

7-7

Op een zomerse zaterdag 3 september werd gestart met de landenteamscompetitie najaar 2011. De 1e confrontatie was de strijd tussen Belgie en Spanje.
De Spanjaarden waren deze wedstrijd heer en meester en tikte de Belgen helemaal zoek, na de limonade kwamen de Belgen sterk terug met een uitblinkende Jerry in hun gelederen.
De uitslag was uiteindelijk een gelijke stand 5-5 (de laatste van Belgie werd diep in blessuretijd gescoord) doelpunten Spanje: nieuwkomer Boris en Fedi 2x, Bram1x, doelpunten Belgie Jerry 5x.

De 2e wedstrijd ging tussen Denemarken en Portugal, deze wedstrijd was een ongelijke strijd, de Portugezen waren vandaag duidelijk een maatje te groot voor de Denen. Uitslag 6-0 Doelpunten Portugal: Corné en Kaj 2x en Jarno 1x en 1x door een gastspeler.

De laatste wedstrijd was de Britse confrontatie tussen Engeland en Ierland, het was typisch een oer-engelse pot met veel kick and rush. De Engelsen gingen uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Doelpunten Engeland: Nico 2x, Peter en Kees 1x, voor Ierland scoorden Kees en Luke.
 
4-4
De eerste 2 wedstrijden van onze allerjongste spelende leden gingen tussen Finland-Zweden op veld A en Frankrijk-Oostenrijk op veld B. Beide wedstrijden eindigden in een gelijke stand. De Finnen en de Zweden hadden veel supporters (familieleden) meegenomen. Voor minimaal 100 toeschouwers werd het uiteindelijk 4-4. De doelpunten van Finland werden gemaakt door Rens, Tim, Daan en Luuk en voor Zweden scoorden Pascal en Stan.

De Fransen en Oostenrijkers zorgden voor een spektakelstuk op veld B: 3-3. Thomas (Frankrijk) en Boaz (Oostenrijk) waren de ‘grote’ jongens van hun team: beiden scoorden 2 goals, Dirk (Frankrijk) en Bram (Oostenrijk) maakten beiden 1 doelpunt.

De laatste 2 wedstrijden gingen tussen Griekenland-Wales (8-0) op veld A en Nederland-Italie (2-3) op veld B.
De Grieken waren vandaag oppermachtig en speelden Wales helemaal zoek. Topscorer van de dag was Quinten met 6 doelpunten, Sven maakte er 2.
De Italianen moesten flink aan de bak om het jongste team van de landenteams (Nederland) opzij te zetten, uiteindelijk werd het een verdiende 3-2 voor de Italianen. Doelpunten Italie Ceesay 1x en Benjamin 2x, voor Nederland scoorde Lucas 2x.
 
 
2e speelronde: zaterdag 10 september
 
7-7
De 2e speelronde startte met de wedstrijd tussen Denemarken en Ierland. De Denen revancheerden zich voor de nederlaag uit de 1e speelronde: ze wonnen met 6-4. Grote man aan Deense kant was Max, hij maakte 4 doelpunten. De andere 2 werden door een gastspeler gescoord. Voor de Ieren maakte Luke 3 doelpunten en Luuk 1.

De 2e wedstrijd ging tussen een gehavende Engeland tegen een ijzersterk Spanje. Engeland kwam er niet aan te pas. De uitslag was 4-1 voor de Spanjaarden. Doelpunten Spanje: Boris, Asher, Fedi en Bram 1x, voor Engeland scoorde Bram.

Belgie en Portugal waren als laatste aan de beurt. Belgie begon heel sterk, met name Damian had er veel zin in. De Portugezen konden hun hoge niveau van vorige week niet herhalen. Uitslag: 7-2 voor Belgie. Doelpunten Belgie: Damian 3x, Jerry 2x, Jessy 1x en 1 eigen doelpunt, voor de Portugezen scoorde Sem 2x.
 
4-4
De eerste 2 wedstrijden gingen tussen Nederland-Griekenland (5-3) en Wales-Frankrijk (4-3). De Nederlanders gaven deze wedstrijd echt alles en wonnen dan ook verdiend van de Grieken, die hun sterspeler Olivier vanwege afzwemmen moest missen. Doelpunten Nederland: IJsbrand 3x, Daan en Ibrahim 1x. Voor de Grieken scoorde Quinten 2x en Sven 1x.

Wales was vandaag bij de les en won de wedstrijd nipt met 4-3. Voor Wales scoorde Jasper 2x, Rick en Maarten 1x. Voor de Fransen scoorde een gastspeler 2x en Thomas 1x.

Oostenrijk en Finland maakten er een mooie pot van: de Oostenrijkers waren vandaag net even iets feller dan de Finnen. Dit resulteerde in een 7-4 overwinning voor de Alpenbewoners. Doelpunten Oostenrijk: Tygo en Bram 3x en Boaz 1x. Voor de Finnen scoorden Rens 3x en Daan 1x.

Italie en Zweden was een ongelijke strijd: 10-2. Voor de Italianen was Ceesay de grote man met 6 doelpunten, Benjamin 3x en Gijs 1x maakte de andere goals. Voor Zweden scoorden Bas en Stan hun 2 doelpunten.
 
 
3e Speelronde: zaterdag 17 september
 
7-7
Belgie en Ierland maakten er op deze vroege morgen een spannende wedstrijd van. De Ieren o.l.v. kampioenen-coach Kees van der Meij zorgden voor een verrassing door het favoriete Belgie van allround-coach Erwin Beltman met 2-1 te verslaan.

De volgende wedstrijd ging tussen het Denemarken van coach Kees Zwaan en de Engelsen van coach Hans v/d Wiel. De Denen wonnen deze pot met mooi verzorgd voetbal uiteindelijk met 2-1.

Het spektakelstuk van deze dag was de confrontatie tussen de Iberische landen Portugal en Spanje.
Spanje van coach Marco Ravensbergen was gestart met één man minder, desalniettemin stond het bij rust al 4-1 voor Spanje. Echter: na de thee kwamen de Portugezen van coach Herman Veenedaal op stoom (windje mee) en dit resulteerde in een 5-4 overwining voor Portugal.
Tja jongens van Spanje, op Nieuw Zuid is er altijd wel een vleugje wind extra….
 
4-4
De Finnen van coach Rob Godwaldt moesten het opnemen tegen de talenten van Wales.Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat Wales o.l.v. coach Pieter van Rhijn een maatje te groot was voor de Finnen, uitslag 3-1.

Oostenrijk had vandaag een walkover tegen de Zweedse boys van coach Adrie Vooijs. De Oostenrijkers o.l.v. kampioenen-coach Henk Jan van Maanen maakten hun favorietenrol waar en zorgden voor verzorgd voetbal met opkomende backs die de achterlijn haalden en een spits (Boaz) die de doelpunten uit alle standen scoorde. Uitslag 6-0.
Kop op hoor jongens van Zweden, a.s zaterdag is er weer een nieuwe wedstrijd en dan gaan jullie gewoon weer goed jullie best doen, dan komt het resultaat vanzelf.

De Fransen van coach Jaco v/d Niet hadden een lastige, taaie tegenstander vandaag: het opnemen tegen Nederland (FIFA ranglijst nr 1) viel natuurlijk niet mee. De dikbetaalde profs van Nederland wonnen dan ook verdiend met 6-1. Men was op weg naar het record van San Marino, echter hielden de Fransen de schade uiteindelijk beperkt. Nederland van coach Tony van Duijvenbode is aan een flinke opmars bezig, zelfs een speler met gips (Lucas) a la Rene v/d Kerkhof wilde deze wedstrijd niet missen.

De Grieken en de Italianen zorgden voor een spannend einde van deze speelronde. De Italianen o.l.v. coach Rik v/d Linden konden hun favoriete rol niet waarmaken, mede omdat de slimme coach Pieter v/d Plas zijn sterspeler Olivier weer tot zijn beschikking had. Olivier zorgde dan ook voor het verschil tussen beide teams. Uitslag 3-1 voor Griekenland.

Geef een antwoord