Landenteams-nieuwsbrief nr 1, 4 september

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle verslagen, uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlagen onderaan.
De bal is rond, maar belangrijker: hij rolt weer bij de landenteams! Op een zonovergoten Nieuw Zuid werd de najaarsreeks afgetrapt met de wereldkampioen Spanje tegen België. Dat bij de landenteams alles anders is, werd deze wedstrijd bewezen: Spanje kreeg met 8-4 klop. Ibrahim kwam 5 minuten te laat, maar dat weerhield hem er niet van om 5x te scoren. Rian (2x) en Bas scoorden ook voor de Belgen. Voor de Spanjaarden scoorden Jelle, Luuk en Stijn (2x).

De volgende wedstrijd was Denemarken- Portugal. Hier was een staaltje ‘geef nooit op’ te zien. Denemarken kwam 3-0 voor en de wedstrijd leek gelopen. Portugal knokte zich echter terug en uiteindelijk eindigde deze spannende wedstrijd in een terechte 4-4. Doelpuntenmakers Denemarken: Willem (3x) en Luuk, voor Portugal scoorden Wesley, Ard-Jan en Valiant (2x).

Als laatste wedstrijd bij de 7×7 stond Engeland- Ierland op het programma. Binnen no-time stond het 2-0 voor de Engelsen, de Ieren kwamen deze klap niet meer te boven. Engeland breidde de score langzaam uit en uiteindelijk stond er een 8-3 stand op het bord. Mees scoorde 5x, Jaylen 2x en Matthijs ook 1x. De doelpuntenmakers bij Ierland waren Jason, Robin en Marc.

Vervolgens was het tijd voor de 4 tegen 4. Allemaal jongens en meisjes die voor de eerste keer op een écht voetbalveld gingen spelen. Sommigen hadden wat koudwatervrees, maar aangespoord door vaders, moeders, opa’s en oma’s vlogen de vonken er al snel van af. Wat een enthousiasme binnen de lijnen! Prachtig om te zien. Finland-Zweden werd een benauwde 4-3. Lars was namens Finland dé man met 3 goals, Iris maakte de 4e. Voor Zweden scoorden Cornee, Damian en Erind. Op het andere veld bood Oostenrijk Frankrijk weinig kans: 6-0. De Oostenrijkse goals werden gescoord door 4 man: Max (2x), Jelmer, Kees en Mylan (2x). Griekenland-Wales eindigde in 3-7. Luuk nestelde zich met 5 goals direct op kop van de topscorerslijst, Kaj scoorde ook 2x. Voor Wales was Melanie 2x doeltreffend, de derde goal was een eigen doelpunt van Wales. Italie tenslotte bleek sterker dan Nederland. Het werd uiteindelijk 6-1, waarbij aangetekend moet worden dat Nederland de pech had enkele keren tegen de paal te schieten. Mike en Fedi scoorden beiden 3x, Jarno redde de Nederlandse eer.

Geef een antwoord