Landenteams-nieuwsbrief nr 5, 2 oktober

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlage onderaan.
Het weerbericht voor zaterdag 2 oktober was niet zo best: veel bewolking en van tijd tot tijd zou het nat zijn. Gelukkig voor de jonge voetballertjes viel die nattigheid in de nacht van vrijdag op zaterdag. Op zaterdagochtend bleef het droog en soms kwam de zon zelfs tevoorschijn!

De 7 tegen 7 competitie maakte zich op voor een interessante dag. De koplopers Ierland en Spanje moesten tegen elkaar spelen, dus minimaal één ploeg zou punten gaan verliezen. Kansen voor de achtervolgers Engeland en België om in te lopen. Maar dan moesten zij hun partijen natuurlijk wel in winst omzetten.

Eerste partij was Portugal – Engeland. Hoewel Portugal vocht voor wat het waard was, werd het toch een ruime Engelse overwinning. Natuurlijk deed Mees weer van zich spreken (4x), waaronder een prachtig schot in de kruising. Jaylen scoorde 3x en dat bracht het totaal van Engeland op 7. Alleen Wesley wist voor de Portugezen 1x doel te treffen, zodat de eindstand 1-7 was. Engeland had gedaan wat het moest doen en kon hierdoor rustig kijken wat de concurrentie ging doen.

Tweede wedstrijd was België- Denemarken. Bij België is Ibrahim wekelijks de grote man, Denemarken lijkt als collectief wat sterker. Ook vandaag toonde Ibrahim zijn waarde voor de Belgen. Soms soleerde hij naar de Deense goal, soms nam hij het doel van afstand onder vuur. Vijf keer verdween de bal vandaag vanaf zijn voet in het net. Omdat de andere Belgen niet scoorden en het ook Denemarken, alle inspanningen ten spijt, niet lukte om te scoren, werd de eindstand 5-0. Dus hiermee zette ook België de druk flink op de beide koplopers.

Dan de topper van vandaag: Spanje- Ierland. Er bleken 5 Ieren aanwezig, Willem Hoek van Denemarken werd bereid bevonden om nog een wedstrijdje te spelen. Hiermee was het echter nog steeds 7 Spanjaarden tegen 6 Ieren. In het veld was van dit ondertal niets terug te zien. De Ieren gunden de Spanjaarden bij balbezit geen meter ruimte en plaatsten gevaarlijke snelle aanvallen. Als Spanje dan even niet oplette, dan stonden er zo één of twee aanvallers alleen voor de keeper. En wanneer het Spanje dan een keer lukte om de bal in de buurt van het Ierse doel te krijgen, dan stond daar een keeper die zich met ziel en zaligheid op de bal wierp. Om moedeloos van te worden…. Tot de rust viel de schade nog mee (1-2 voor Ierland), in de tweede helft liep Ierland uit naar een verdiende overwinning: 1-5. Jelle scoorde voor Spanje, Jeroen (3x) en gastspeler Willem Hoek (2x) scoorden voor Ierland.

Hiermee is de 7 tegen 7 op de helft van de competitie gekomen. Ierland leidt, op de voet gevolgd door Engeland, België en Spanje. Voor Denemarken en Portugal zal het moeilijk worden om aan het eind van de competitie de kampioensvlag te kunnen hijsen. Zaterdag spelen zij weer tegen elkaar in de wetenschap dat de eerste onderlinge wedstrijd in een doelpuntrijke 4-4 eindigde.

Bij de 4 tegen 4 haalde Zweden vorige week de eerste winst. En die winst smaakte naar meer! Wales was nu het volgende slachtoffer, waarbij er zeker geen sprake van was dat Wales onder de voet gelopen werd. Integendeel, ook zij scoorden regelmatig. Daardoor werd het een mooie spannende en doelpuntrijke pot die in 4-7 in het voordeel van Zweden eindigde. Kai (1x) en Luke (3x) scoorden voor Wales, Erind (2x), Damian (1x) en Cornee (4x) scoorden de Zweedse doelpunten.

Het veld er naast werd de wedstrijd Frankrijk- Griekenland gespeeld. In  de rust hadden de Fransen al ruim afstand genomen van de Grieken. De tweede helft rechtten de Grieken de ruggen en ging het gelijk op. Beide ploegen scoorden nog wel, maar lang niet zo veel als in de eerste helft. Na het laatste fluitsignaal toonde het scorebord een 8-1 overwinning voor Frankrijk. Jan (6x) en Peter (2x) scoorden voor Frankrijk, Melanie voor Griekenland.

Finland – Italie was de wedstrijd van de gemiste kansen. De Italianen, in de voorgaande wedstrijden zeer doelgericht, misten nu zelfs voor open doel. Toch wisten zij de winst uiteindelijk naar zich toe te trekken en wel met 1-5. Lars scoorde het Finse doelpunt. Ravi en Fedi (beiden 1x) en Mike (3x) doelpuntten voor Italie.

Koploper Oostenrijk had het in de eerste helft zeer zwaar tegen Nederland. Nederland voetbalde goed, bood prima tegenstand en in de rust stond het (voor Oostenrijkse begrippen) ‘slechts’  3-0. Zo ver ik weet hebben beide ploegen uit hetzelfde kannetje limonade gekregen, maar de Oostenrijkers verteerden deze veel beter dan de Nederlanders. In de tweede helft vielen de doelpunten namelijk als rijpe appels uit de bomen. Bij het laatste fluitsignaal was het alsnog 12-0 geworden! Mylan (4x), Max (3x) en Jelmer (5x) waren trefzeker.

NB. Via de administratie is vernomen dat voor diverse spelertjes de contributie nog niet voldaan is. Dit moet alsnog z.s.m. gebeuren. Want: niet betaald = niet voetballen!