Landenteams-nieuwsbrief nr 7, 23 oktober

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlage onderaan.
Na een weekje herfstvakantie stonden de jongens en meisjes van 7×7 en 4×4 op zaterdag 23 oktober allemaal op met het idee om die dag weer lekker tegen een bal aan te gaan trappen.

Omdat het in de vroege ochtend nog droog was, is gewoon begonnen met de wedstrijden. Er was echter regen en wind voorspeld. Onduidelijk was dus of het hele programma afgewerkt kon worden.

Eerste wedstrijd bij 7×7 was Denemarken- Ierland. Denemarken was nog steeds op zoek naar de eerste winst, Ierland had in de laatste wedstrijd de koppositie verloren aan Engeland. In de ‘heenwedstrijd’ zegevierden de Ieren met 4-1. Nu had Denemarken in de eerste helft het windvoordeel en dat resulteerde in een 2-1 ruststand. In de tweede helft leek Ierland lanszij te komen, maar een goede kans werd net langs de verkeerde kant van de paal geschoten. Aan de andere kant had keeper Timo alle geluk van de wereld toen twee schoten van Willem geen doel troffen: de eerste keer kreeg hij de bal te pakken toen deze vanaf binnenkant paal over de doellijn rolde, de tweede keer kreeg hij hem in handen toen de bal via de binnenkant van beide palen weer het veld in sprong! Uiteindelijk werd het toch 3-1 toen Willem in een 1 tegen 1 situatie de koelste bleek. Even later viel aan de andere kant de 3-2 en werd de spanning toch nog om te snijden. Zou Denemarken stand houden, of zou de gelijkmaker nog vallen? De Deense keeper Pieter wist in de slotfase niet van wijken en daarmee was de eerste Deense overwinning een feit. Grote vreugde bij de voetballertjes van Denemarken, Ierland daarentegen zit even in een dipje. Doelpuntenmakers Denemarken: Mike, Pieter en Willem. Doelpuntenmakers Ierland: Marc en Jeroen.

Intussen was de lucht donkerder geworden, vielen de eerste spetters en startte de wedstrijd tussen koploper Engeland en achtervolger Spanje. Bij Engeland was Mees van Tol afwezig, zijn plekje werd opgevuld door Willem Hoek van Denemarken. Net als in de eerste wedstrijd (1-0 voor Spanje) waren ook nu de kansen op één hand te tellen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en de ruststand van 0-0 was geheel in lijn met de situatie in het veld. In de tweede helft werd de regen heviger en creëerde Spanje, mede door het windvoordeel, een veldoverwicht. Dit resulteerde in twee doelpunten van Jelle de Vries. De spelertjes kregen het vervolgens zichtbaar kouder en kouder. Vlak voor tijd nog een prima schot van Spanjaard Mike precies in het hoekje, de Engelse keeper behoedde zijn team echter via een fantastische redding van een grotere nederlaag. De einduitslag werd hierdoor 2-0 voor Spanje, dat daardoor in punten gelijk kwam met Ierland en Engeland tot op 1 puntje naderde.

Als laatste wedstrijd bij 7×7 stond België- Portugal op het programma. Omdat het weer intussen verder verslechterd was, het volgens de vooruitzichten niet snel zou verbeteren en gebleken was dat de diverse spelertjes na de laatste wedstrijd half bevroren van het veld af waren gekomen, werd besloten het verdere programma deze dag niet meer te spelen.

Zie bijlage voor het inhaalprogramma.

Zal België woensdag de koppositie pakken? Of zal Portugal verrassen en ook de eerste overwinning van het seizoen gaan behalen?

Bij 4×4 de laatste wedstrijden van de eerste ronde, daarna zullen de nummers 1 t/m 4 en de nummers 5 t/m 8 een nacompetitie spelen. De indeling hiervan hopen we na woensdag z.s.m. bekend te maken.

 

Foto’s van Denemarken- Ierland te zien op   http://qblandenteamsnajaar2010.mijnalbums.nl/

Geef een antwoord