Landenteams-nieuwsbrief nr 8, inhaalronde van woensdag 27 oktober

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlage onderaan.
Om het oorspronkelijke speelschema weer te kunnen gaan volgen, was het zaak om zo snel mogelijk de afgelaste wedstrijden van zaterdag 23 oktober te spelen. Vandaar dat op woensdagmiddag 27 oktober de doelen klaar werden gezet en de eerste aftrap om 16.30 uur plaatsvond.

Qua weer was er niet veel verschil met zaterdag. Oké, het waaide minder hard en het was een paar graden warmer, maar ook nu viel er genoeg nattigheid naar beneden.

Bij de 7×7 de wedstrijd België- Portugal. België wist vooraf dat bij winst de koppositie gepakt kon worden. Het zorgde niet echt voor zenuwen in de benen. Portugal werd onder druk gezet en dan kan een doelpunt haast niet uitblijven. Dat gebeurde dan ook, in de eerste helft verdween de bal 2 keer in het netje. Portugal stelde daar geen doelpunten tegenover. De tweede helft bleef België geconcentreerd spelen en scoorde nog eens 3 doelpunten. In de laatste minuut redde Portugal de eer, waardoor de eindstand 5-1 werd. Doelpuntenmakers België: Ibrahim 3x, Marc en Rian beiden 1x. Voor Portugal scoorde Vailant.

Bij de 4×4 werd gestart met de wedstrijd Finland- Frankrijk . De Finnen konden de Fransen niet bijhouden en ook hier stond na afloop de stand 1-5 op het bord. Voor Finland scoorde Bram. Bij Frankrijk zorgde Jan er met 4 goals voor dat hij op de topscorerslijst uit het zicht blijft van de concurrentie. Peter scoorde ook 1x voor Frankrijk.

In de wedstrijd Wales- Italië deed Wales erg goed zijn best, het leidde echter niet tot goals. Nou ja, eentje dan, maar dat was in eigen doel. Omdat Italië er zelf ook nog 5 maakte, gingen de punten via een 0-6 overwinning naar de roodhemden. Doelpuntenmakers: Mike 4x en Fedi 1.

De wedstrijd met de meeste doelpunten was vandaag Oostenrijk- Griekenland. Oostenrijk blijft maar winnen. Rick 1x, Max 2x, Milan 4x, Kees 1x en een Grieks eigen doelpunt zette de teller aan Oostenrijkse zijde op 9. Griekenland stelde daar 3 goals tegenover, alle gescoord door Melanie.

Ten slotte de wedstrijd Zweden- Nederland. Waarschijnlijk houden de Zweden niet zo van regen, want vandaag wilde het niet zo lukken. En als je niet scoort, de teller bleef vandaag voor het eerst in deze competitie voor Zweden op nul staan, dan win je geen wedstrijden. Nederland scoorde 2x en wel via Kai en Jarno. Eindstand 0-2.

Voor 7×7 gaat de competitie nog gewoon door, voor 4×4 vindt nu een nieuwe indeling plaats op basis van de huidige stand. De nummers 1 t/m 4 gaan de komende weken tegen elkaar spelen, net als de nummers 5 t/m 8. Het speelschema voor de komende drie wedstrijden is bijgevoegd.