Landenteams-nieuwsbrief nr 9, 30 oktober

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlage onderaan.
Na de midweekse speelronde, waarin het restant van de wedstrijden van zaterdag 23 oktober was gespeeld, moest er 3 dagen later weer een volledig programma afgewerkt worden.

In betaald voetbalkringen wordt er dan al snel gesproken over vermoeidheid, zo niet bij onze jonge talentjes. Iedereen was weer fris en uitgerust. Nou ja, de meesten dan …..

Want de eerste wedstrijd op het programma was Ierland- België. De Belgen waren aanwezig, maar diverse Ieren lagen op dit vroege uur waarschijnlijk nog in hun mandje. Met enkele invallers kon de wedstrijd dan toch beginnen. De Belgen wisten dat zij het bij een voltallig Ierland best nog wel eens moeilijk konden krijgen, maar nu was er geen vuiltje aan de lucht. Ierland had weinig in te brengen en België kon dus weer drie punten bijschrijven. Eindstand was 1-6. Jeroen redde de Ierse eer. Ibrahim (4x), Bas (1x) en Rian (1x) waren verantwoordelijk voor de Belgische goals. De Belgen blijven hierdoor op titelkoers.

Tweede wedstrijd was Engeland- Denemarken. Winnen van de Denen lijkt gezien de stand op de ranglijst een makkie, maar in de praktijk blijkt altijd iets anders! De Engelsen bezitten echter twee makkelijk scorende spelers. Zo ook vandaag. Mees scoorde 3x en Jaylen 2x. Daarbij gunde Engeland de Denen geen enkele goal. Einduitslag dus 5-0.

Laatste wedstrijd 7×7 was Spanje- Portugal. Spanje miste Joost en Jelle (afzwemmen op zaterdagochtend zou verboden moeten worden), Portugal was ook niet voltallig en was nog steeds in afwachting van de eerste winst. Met gastkeeper Timo op doel bij Spanje werd er 6 tegen 6 gespeeld. Beide teams hebben geen speler in de gelederen die garant staat voor een goal of 5 per wedstrijd, dus doelpunten zouden wel eens schaars kunnen worden. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Stijn (Spanje) schoot een keer in kansrijke positie naast en knalde een keer hard op de lat. Aan de andere kant heerste keeper Timo in zijn doelgebied. Ruststand werd door een doelpunt van Stijn toch op 1-0 bepaald. Tweede helft speelde Portugal tegen de wind in, maar dat deerde ze niets. Ze draaiden met enkele uitvallen via Wesley en Valiant de rollen om en brachten de stand op 1-2. Zouden ze dan nu gaan winnen? Spanje had moeite om kansen te creëren, aan kansen verzilveren kom je dan ook niet toe. Toch wist wederom Stijn te scoren en de 2-2 het doel in te werken. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd brak Portugees Wesley nog een keer uit en schoot de bal feilloos in het doel. Daarmee bracht hij de stand op 2-3 en heeft ook Portugal de eerste driepunter. Proficiat jongens! Je ziet, als je er met z’n allen voor blijft knokken, dan lukt het vanzelf een keer!

Foto’s van deze wedstrijd zijn te zien op:
http://QBlandenteamsnajaar2010.mijnalbums.nl

Volgende week de topper tussen de twee overgebleven titelkandidaten Engeland en België (10.15 uur). Bij winst van België kan de kampioensvlag al gehesen worden, bij elke andere uitslag valt de beslissing op de laatste speeldag.

Bij 4×4 hebben alle teams een keer tegen elkaar gespeeld. De teams zijn nu op basis van die stand verdeeld over twee poultjes. Bij de nrs 5 t/m 8 kwam Zweden door een foutje op teletekst wat later opdagen. Finland was tijdens het wachten al volop met elkaar aan het ballen. Of dit ze opgebroken heeft zal niemand ooit weten, maar feit is wel dat tijdens de wedstrijd de echte pit er een beetje uit was. Erind (3x), Damian (1x) en Cornee (1x) scoorden 5 goals voor Zweden, Finland kon daar niets tegenover stellen.

Nederland was verre van voltallig en had wat gastspelers nodig. Met name door die gastspelers, die 4x scoorden, werd Griekenland naar een nederlaag gespeeld. Naast de gastspelers doelpuntte Bram nog een keer voor Nederland. Tel er dan ook nog een eigen goal van Griekenland bij en je komt op 6 goals voor Nederland. Alleen Hanna scoorde voor de Grieken, zodat de einduitslag van 6-1 werd.

Bij de nrs 1 t/m 4 stonden Oostenrijk en Wales tegenover elkaar. Anders dan de uitslag van 7-0 doet vermoeden, ging het de Oostenrijkers niet zo makkelijk af. Ze weten een halve kans echter al te promoveren tot een doelpunt. Jelmer kroonde zich met 3 goals tot Oostenrijks topscorer van de dag, verder scoorden Mylan (2x) en Max (1x). 

Italië verwachtte een moeilijke dag tegen Frankrijk. Topscorer Jan was echter afwezig, en dat scheelt een slok op een borrel. Zijn stand-in (Melanie) scoorde twee keer, dus daar valt niets op aan te merken. Verder prikte Mats de bal ook nog een keer in het Italiaanse doel. De Italianen zelf scoorden echter 6x, dus de uitslag werd 6-3. Mike maakte 5 goals en Fedi eentje. Italië blijft hierdoor in het spoor van koploper Oostenrijk.

Geef een antwoord