Legitimatie verplicht tijdens Familiedagen

Verbod op alcoholverkoop aan personen onder 18 jaar
Sinds 1 januari 2014 mag je alcohol kopen als je 18 jaar of ouder bent. De verkoop van alcohol aan personen onder de 18 jaar is verboden. Ook ben je sinds 1 januari 2014 zelf strafbaar als je nog geen 18 jaar bent en in het openbaar alcohol bij je hebt. Openbare plekken zijn ook plekken op of rondom het voetbalveld of sportkantine.

Verkoop van alcohol en legitimeren
De verkoper van alcohol is bij twijfel over je leeftijd verplicht hiernaar te vragen. Dit hoeft de verkoper niet te doen als het overduidelijk is dat je oud genoeg bent. Door je te legitimeren laat je zien hoe oud je bent. Dit kan met een identiteitskaart, een paspoort of een rijbewijs.

De verkoper mag geen alcohol verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Doet hij dit toch, dan riskeert hij een boete. Is het overduidelijk dat de koper de drank onmiddellijk zal doorgeven aan iemand onder de onder de 18 jaar? Dan mag een verkoper de alcohol niet verkopen.

Identiteitskaarten mogen niet aan elkaar worden uitgeleend om alcohol te kopen. Een ID-kaart is persoonsgebonden.

Bij K.v.v. Quick Boys is het inmiddels gebruikelijk dat bovengenoemde regel wordt toegepast. Dit is tijdens de Familiedagen van de club beslist niet anders. Er wordt dus gevraagd naar je legitimatiebewijs, zorg dan ook dat je deze bij je hebt.

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys hoopt op jullie begrip en medewerking zodat we de Familiedagen op een mooie manier kunnen afsluiten.

Geef een antwoord