Matchwinner Max van Steen bezorgt Quick Boys de eerste driepunter

De journalisten van de radio, tv en schrijvende pers stonden na afloop massaal te wachten op de maker van de winnende treffer. Max van Steen, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een goede indruk maakte, was de gevierde man aan de zijde van de blauwwitten door in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen ONS Boso Sneek de winnende treffer te produceren. Met een geplaatste kopbal bezorgde de jonge spits (20) zijn ploeg de eerste driepunter.

En daarmee kreeg Quick Boys waar zij recht op had. De formatie van trainer Jan Zoutman had in het eerste bedrijf de nodige mogelijkheden gekregen om op voorsprong te komen, maar de bezoekers uit Friesland gingen halverwege aan de leiding dankzij een treffer van Martijn Roosenberg. Ook na de doelwisseling maakten de blauwwitten de meeste aanspraak op de overwinning. In de laatste twintig minuten stelde Anthony Bentem en invaller Van Steen orde op zaken.

Bij beide doelpunten stond Jerghinio Sahadewsing, een van de uitblinkers, aan de basis. Ook in de eerste helft werd de aanvallende middenvelder veelvuldig in het spel betrokken. De openingsfase was voor de blauwwitten, met een matige zuidwestenwind in de rug. Een serie hoekschoppen leverde niet het gewenste resultaat op, maar Quick Boys zette meteen de toon. Kenneth Misa-Danso bezorgde zijn directe tegenstander handenvol werk en mocht meerdere keren vanaf de linkerkant opstomen.
De openingstreffer van de Friezen was dan ook tegen de verhouding in. Keeper Martijn de Zwart kreeg een inzet van Fabian Stevens niet onder de controle en moest de rebound laten aan Roosenberg: 0-1. Alle inspanningen van de thuisploeg ten spijt ging ONS Boso Sneek met een kleine voorsprong aan de thee, hoewel Dennis van der Plas en Milan Hoek erg dicht bij de gelijkmaker waren.

De eerste kans voor Quick Boys in het tweede bedrijf liet even op zich wachten. In de eerste twintig minuten na rust werden de blauwwitten teruggedrongen op eigen helft. De fanatieke aanhang voelde aan dat de ploeg meer steun nodig had en schreeuwde de thuisploeg naar voren. Het resulteerde in een eerste goede kans voor Van Steen die twee minuten na zijn entree binnen de lijnen de gelijkmaker op zijn schoen had. Enkele ogenblikken later was het wel raak. Een vrije trap van Sahadewsing smoorde in de doelmond van de Friezen waarna Bentem de bal tegen de touwen wist te werken: 1-1.
De gelijkmaker gaf de ploeg van trainer Zoutman, die niet kon beschikken over de geblesseerde Delano a Cohen, Henry Opoku en Mohamed el Osrouti, vleugels. Een fraaie steekpass van aanvoerder Gerard Aafjes werd door Van Steen bijna tot doelpunt gepromoveerd, maar de bal belandde over het doel van doelman Bas van Wegen. Het bleek uitstel van executie te zijn. Uit een hoekschop van Sahadewsing sloeg Van Steen de bal in de verre hoek waarmee hij de ruim 2.200 aanwezige toeschouwers op de banken kreeg: 2-1.

In de slotfase zette ONS Boso Sneek nog een keer aan, met de kopsterke verdediger Ale de Boer in de punt van de aanval, maar het leverde geen gevaar meer op voor keeper Martijn de Zwart. Zo boekten de blauwwitten de eerste overwinning van het seizoen en tankten zij de nodige zelfvertrouwen in aanloop naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels.