Matig Quick Boys morst punten op Middelmors

Quick Boys speelde de minste competitiewedstrijd tot nu toe in dit seizoen. Dat leverde de ploeg het eerste gelijkspel op: de derby in Rijnsburg eindigde in 1-1.

Voor de aftrap was er een indrukwekkende minuut stilte, vanwege het overlijden afgelopen donderdag van blauw-witte supporter Maarten de Vries.

Bij de inspectie vooraf zal het Thomas Duivenvoorden en zijn mannen duidelijk zijn geworden dat het combinatievoetbal wat ze graag spelen, lastig zou worden. Het gras stond flink hoog en bovendien oogde de ondergrond erg zacht.

Bij enkele spelers leek het echte derbygevoel nog te ontbreken. Te lang wandelen met de bal, halfslachtig de duels ingaan en nonchalance. Het wordt in een wedstrijd als deze allemaal afgestraft, zeker als de tegenstander het meer moet hebben van opgestroopte mouwen. Bovendien bleven er veel slordigheden, waardoor het spel zelden vloeiend werd.

Hoewel Quick Boys wel wat kansjes kreeg, was het dan ook vooral Van der Helm die zich in de eerste helft een paar keer moest onderscheiden. Zijn collega aan de overkant speelde in de 35e minuut juist een bedenkelijke rol. Hij liet een inzet van Offerhaus los en Broekhuizen was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te werken. Tot de rust bleef het scorebord ongewijzigd.

Wie had verwacht dat de ploeg scherper uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Al lag de bal na twee minuten alweer in het Rijnsburgse netje, opnieuw via een rebound van Broekhuizen. Maar daar stak de assistent letterlijk een stokje voor, waar de aanvaller op het moment van het schot toch niet vóór zijn tegenstander leek te staan.

Even later kwam Meerstadt voor de goal. De verdediger had zelf niet in de gaten hoe groot de kans eigenlijk was, en produceerde een rollertje. De geel-zwarten werden af en toe ook dreigend en exact op het uur viel de (niet onverdiende) gelijkmaker uit een afstandsschot: 1-1.

De staf besloot om Levi van Duijn in te brengen. Naarmate het laatste half uur verstreek, werd duidelijk dat de spelers van Quick Boys meer overhadden dan hun tegenstanders. De ploeg probeerde dan ook om alsnog de winst te pakken en werd steeds gevaarlijker.

Sem van Duijn schoot nog hoog over. Offerhaus kwam veel dichterbij met een solo, maar maakte op het laatste moment de verkeerde keuze. De grootste kans kwam in de 79e minuut uit een gevaarlijke scrimmage, maar uiteindelijk kon Staal de keeper net niet verschalken op de doellijn.

Gelet op het aantal blessures, wissels en incidenten in de tweede helft zal vooral Rijnsburgse Boys blij zijn geweest met slechts drie minuten extra speeltijd. Sowieso was Quick Boys deze middag niet heel gelukkig, als het gaat om de arbitrage. Ondanks de korte blessuretijd, kwamen er nog twee grote mogelijkheden om alsnog de 1-2 te maken.

Beide keren was Franken erbij betrokken. Eerst kon hij zelf vrij inschieten, dicht bij de goal. Maar het schot miste kracht. Vervolgens mocht de middenvelder nog een corner nemen in de absolute slotfase. Deze eindigde vol op de uitgestoken arm van een verdediger. Maar niet geheel verrassend, wilde deze scheidsrechter er niks van weten. En zo bleef het 1-1 op Middelmors.

Foto’s: Ed en Daniëlle Baars