Met dank aan de vrijwilligers

….en is er een serum voor de HvH Epidemie?
Na de lange winterstop volgen de wedstrijden en activiteiten elkaar in rap tempo op. Veel wedstrijden die ingehaald moeten worden, jubileumactiviteiten die zijn geweest of nog georganiseerd moeten worden. Daarnaast de wedstrijden / derby’s van ons eerste elftal waarbij de vereniging te maken krijgt met steeds stringentere veiligheidsmaatregelen. Maar we slaan ons er in gezamenlijkheid doorheen, dankzij de onvolprezen inzet van de QB vrijwilligers.

Een voorbeeld hiervan is de derby tegen v.v. Katwijk. Enkele dagen voor de wedstrijd wordt door de lokale overheid een noodverordening ingesteld waarbij het tijdstip van de wedstrijd met een uur wordt vervroegd. De vele details die hiermee en met de organisatie van een dergelijke derby gepaard gaan, zullen we u besparen. Het gaat tenslotte om het uiteindelijke resultaat en dat is zowel sportief als organisatorisch prima verlopen.

Zoals intussen bekend, is er zaterdag 3 april jl. een “pilot” gehouden waarbij supporters van beide verenigingen op de eigen accommodatie een Pre Derby Party hebben georganiseerd, welke voor v.v. Katwijk gecombineerd is met busvervoer naar sportpark Nieuw Zuid.
De Pre Party op sportpark Nieuw Zuid is in enkele dagen tijd op een voortreffelijke wijze vanuit de samenwerking SV / Sfeercommissie / QBF / Trap georganiseerd. Supporters die meedenken en meedoen voor onze “Dorpsderby”, dat voelt goed. Zoals er zoveel zaken binnen de vereniging goed voelen welke door vele helpende handen zijn geregeld en vervolgens zijn uitgevoerd.

HvH Epidemie
Onze mening is dat het erop begint te lijken dat de stringente (veiligheids)maatregelen worden veroorzaakt door de zogenaamde “Hoek van Holland epidemie”. Voor dit virus is tot op heden helaas nog geen serum gevonden en dat baart ons meer en meer zorgen.
Volgend op de eerste derby heeft er al een eerste evaluatie plaatsgevonden waarbij de verschillende disciplines (lokale overheid, verenigingen) hun zegje hebben gedaan. U kunt zich voorstellen dat door ons vraagtekens zijn gezet bij datgene wat is gepasseerd. Laat duidelijk zijn dat wij als geen ander beseffen dat er ook in onze organisatie sprake is van “leermomenten”. Het goede hiervan is, dat wij deze in alle transparantie (h)erkennen en deze als aandachtspunt bij een volgende wedstrijd duidelijk benoemen.
Ook na de tweede derby, 3 april jl., volgt er een evaluatie waarbij de genomen maatregelen in de openbare ruimte maar ook de organisatie rondom de wedstrijd op de accommodatie(s) zal worden besproken.
Van onze kant zullen we met name insteken op het vinden van het juiste serum om de HvH epidemie te bestrijden.

Ter informatie het volgende. Iedereen kan zich nog de absurde veiligheidsmaatregelen bij de wedstrijd ASWH-QB (zaterdag 27 maart j.l.) herinneren. De aanwezigheid van tientallen agenten en ME op het voetbalveld heeft ons verbaasd en met opgewonden schaamte hebben we gezien dat iedere QB bezoeker bij het kopen van een toegangsbewijs op de camera werd vastgelegd. Alsof ons eerste elftal wordt gesupport door de grootste criminelen en ergste hooligans. Om die reden hebben we (na uitgebreid e-mailverkeer waarin we van onze kant alle zaken hebben benoemd) aan de burgemeester van Hendrik Ido Ambacht (verantwoordelijk voor de portefeuille veiligheid) nog een finale vraag gesteld. Dit betreft het volgende:

“Tot slot willen we u vragen ons de zogenaamde (nood)verordening te doen toekomen waarin de gemeente Hendrik Ido Ambacht de desbetreffende inzet en het face to face op film vastleggen van elke Quick Boys bezoeker (nabij de ingang tijdens het kopen van het toegangskaartje) heeft vastgelegd. Gaarne zijn we hierin geïnteresseerd daar we van verschillende van onze supporters vragen hieromtrent hebben ontvangen cq. verschillende supporters willen van de vereniging weten welke procedurele afspraken hieronder liggen.”

Tot op heden hebben we nog geen antwoord gehad van de burgemeester H-I-A. Het is nu aan ons om een volgende stap te gaan zetten. Ook op deze wijze proberen we het serum voor de hiervoor genoemde HvH epidemie te ontdekken.

Tot slot een reactie die we hebben ontvangen van een moeder en tevens vrijwilliger bij onze vereniging.

“Ik wil even kwijt dat ik het zaterdag een feestje vond. Op het park, tijdens de wedstrijd en daarna. De sfeer was erg goed, het voelde goed. Mijn jongens van 8 en 9 jaar hebben een geweldige dag gehad, net als hun leeftijdgenootjes. Ze hebben heel hard meegezongen. Fijn dat het weer een keer mogelijk was.”

Deze reactie vat voor ons alles samen waarom zoveel vrijwilligers zaterdag jl. en bij al die andere QB activiteiten steeds maar weer inzetbaar willen zijn.

 
Kees de Jong, Marcel Arkesteijn

(Veiligheid- en Supporterszaken, K.v.v. Quick Boys)  

Geef een antwoord