Met elkaar maken we de club!

Een woord van voorzitter Henk-Jan van Maanen
Door het oog van de naald
Soms valt alles samen: vorig week kenden we weer een bijzonder weekend bij Quick Boys.
Allereerst wil ik u melden dat we dankbaar zijn dat het goed gaat met ons gewaardeerde lid Jaap Paap. Na de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk kreeg hij spontaan een hartstilstand. Dankzij accuraat optreden van enkele van onze vrijwilligers is zijn leven gered. Inmiddels is hij gedotterd en herstellende. Wat een geluk dat we beschikken over vakbekwame vrijwilligers en voldoende AED-apparatuur. Namens alle leden wil ik Jaap veel gezondheid en herstel toewensen.
 
Groei komt niet vanzelf
Afgelopen zaterdag zal niet alleen voor iedereen met een blauw-wit hart maar ook voor de onpartijdige toeschouwer een prachtige voetbalmiddag zijn geweest. Vooraf was de verwachting dat de wedstrijd tegen de koploper uit Nijkerk een kraker zou worden. En het werd meer dan dat: een zinderende wedstrijd waarbij we met elkaar op het puntje van de stoel hebben gezeten. Ook deze keer was de scheidsrechter weer nadrukkelijk aanwezig, mede door het toekennen van twee penalty’s. De spelers van onze tegenstander konden zich niet inhouden en toonden veel irritatie richting het arbitrale trio. Daardoor kregen ze minder oog voor het spel en met uitstekend voetbal en hard werken wist ons team te winnen.
Een welverdiend succes en een prachtig signaal voor de komende tijd. Rust en vertrouwen laten een ploeg groeien. Rust bij de supporters: onder andere hebben we een week geleden nog een goed gesprek gevoerd met de sfeercommissie m.b.t. vuurwerkgebruik. Rust bij de werkgroep die elke dag van die week bezig is geweest met het voorbereiden van de CheckOut vanwege de verkiezing van Radio 538 en ING. Rust voor de terreincommissie en de facilitaire vrijwilligers, waardoor ons hoofdveld weer goed kon worden geprepareerd. Dit heeft veel te lijden gehad van de training van het Nederlands Elftal en de hevige regenval.
Tijdens de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk waren er op Nieuw Zuid opnieuw meer bezoekers dan bij alle andere amateurwedstrijden op de Nederlandse velden. Quick Boys leeft en daar genieten we van! „Er wordt weer ouderwets gevoetbald”, hoor ik sommigen roepen. Dus ja: als bestuur en supporters kunnen we tevreden zijn met hoe zaken zich ontwikkelen op en rond het veld. Dit betekent voor ons weer een stap vooruit, eentje die nodig is om te kunnen groeien. Want vergeet niet: met elkaar maken we de club!
 
Leukste Amateurclub van Nederland
Wat een spektakel is het geworden! En wat heeft het een enorme voorbereiding gevergd! Chapeau voor iedereen die hier aan heeft bijgedragen. Opnieuw hebben we getoond dat we met elkaar een hechte eenheid vormen. Quick Boys betekent echt iets voor iedereen die er bij betrokken is, van jong tot oud. We hebben laten zien dat we een club zijn van saamhorigheid, plezier en wilskracht. Dat wisten we al langer en nu blijkt maar weer tot welk moois dat kan leiden. Vanaf nu is het afwachten, maar de komende weken wachten we met vertrouwen het oordeel van de jury af. Natuurlijk willen we winnen, maar de eerste winst hebben we afgelopen zaterdag al gepakt: het was groot feest in de club en dat pakt niemand ons meer af.
 
Ik wens iedereen weer veel voetbalplezier en sportief succes!
 
Henk-Jan van Maanen
Voorzitter

Geef een antwoord