Milan Hoek blikt vooruit op Hoek – Quick Boys

Zelf zei hij niet zo heel lekker in de wedstrijd te zitten. Toch werd hij tot Man of the Match verkozen in de thuiswedstrijd tegen HSV Hoek op 12 december 2015 (2-1 winst). Milan Hoek is dit jaar niet meer weg te denken uit de vaste elf die Jan Zoutman opstelt. Zaterdag staat de belangrijke uitwedstijd tegen HSV Hoek op het programma. En die moet natuurlijk gewonnen worden.

HSV Hoek
Het is weer even geleden dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. In december 2015 werd het 2-1 voor Quick Boys. “Ik was verbaasd dat Hoek zo laag stond. Ze oogden sterk en beschikten over veel kracht en snelheid. Dat doorbraken wij met goed positiespel.” Zoals gezegd staan de teams aanstaande zaterdag wederom tegenover elkaar. Op sportpark Denoek zal Quick Boys moeten proberen drie punten mee naar huis te nemen. “Hoek is een sterk team en doet het de laatste periode goed. Bovendien moeten we niet vergeten dat ze nog in de race zijn om die 3e periode te pakken. Daarnaast schijnt het veld niet optimaal te zijn, dus lastig wordt het zeker. Maar ik heb vertrouwen in ons team om de gretigheid van Hoek af te straffen.”

Blessure
Rooskleurig als nu het nu is, was het vorig seizoen niet helemaal. Een van de langdurig geblesseerden van Quick Boys was Milan. “Dat was een lastige periode. Ik ben nog nooit geblesseerd geweest en dit leek mij ook niet al te ernstig. Dan blijk je een breuk bij je enkel te hebben en lig je er opeens zes maanden uit. Doordat het team het ook moeilijk had en ik dus niet kon helpen was dat extra zwaar. Daarom vind ik het nu heerlijk elke week aan de aftrap te staan. Er zit een duidelijke structuur in ons spel en dat zie je terug. Wij hebben dit seizoen vaak laten zien goed te kunnen voetballen en dat is voor mij als voetballende middenvelder helemaal lekker.”

Afgelopen seizoen
Dit seizoen wordt er vaak gesproken over het collectief dat het doet. Volgens Milan is dat er eerder ook al geweest. Echter, het collectief was niet altijd even zichtbaar. “De afgelopen twee jaar hadden we als groep ook veel voor elkaar over, maar dat werd overschaduwd door de resultaten en wat incidenten. Een groot verschil met de vorige jaren is denk ik de manier waarop het team staat. Er zit meer een gedachte in ons spel, zowel verdedigend als aanvallend. Op dit moment springt Yordi eruit met zijn goals, maar ik geniet er net zoveel van als ik zie hoeveel werk het elftal verricht om hem in staat te stellen die goals te maken.”

Toekomst
Inmiddels is Milan dus al drie jaar verbonden aan Quick Boys, en ook volgend jaar zal hij actief zijn op Nieuw Zuid. Toentertijd kwam hij over van AZ. Over de toekomst is Milan duidelijk. “Zolang ik het naar mijn zin heb bij Quick Boys wil ik zeker blijven. Van het team waarin ik terecht kwam drie jaar geleden, is alleen Jaap van der Plas nog over. Je ziet dan pas hoe snel mensen weer weg kunnen gaan. Maar op dit moment zit ik lekker in m’n vel bij de club en het team. Als dat zo blijft zie ik geen reden om weg te gaan.”

Huidige gang van zaken
Dan over het elftal. Eigenlijk is dit de beste uitgangspositie in jaren van Quick Boys. Voorgaande jaren moesten de blauwwitten telkens in de achtervolging. Nu heeft Quick Boys vier punten voorsprong op achtervolger Noordwijk, met nog vier wedstrijden te gaan. Het ziet er wat dat betreft goed uit. Milan blijft echter realistisch: “Wij bekijken nog steeds alles van wedstrijd tot wedstrijd. Na Sportlust ’46 (thuis 3-3, red.) kon je wel zien hoe snel het mis kan gaan als er even geen scherpte is. Iedereen is dan ook gefocust op de eerstvolgende wedstrijd. Dat merk je ook op trainingen. Er wordt hard getraind, er zijn felle duels en soms ook discussies. Zo zorgen we ervoor dat iedereen scherp blijft en niet verslapt.” Mocht het zo zijn dat Quick Boys promoveert, zullen een aantal mooie wedstrijden terugkomen, mogelijk tegen o.a. IJsselmeervogels, Scheveningen en Rijnsburgse Boys. “Als het allemaal zo ver is, gaan we daar over nadenken. Maar nu komen eerst Hoek, Jodan Boys, XerxesDZB en Deltasport nog. Daar richt ik me liever op. Want ik wil dit seizoen als kampioen afsluiten en niet via de nacompetitie promoveren!”

Kampioen
Als het zover is, dan zal in ieder geval éen speler zijn weddenschap in moeten lossen. Henry Opoku zal het clublied uit zijn hoofd moeten kennen. Als we Milan moeten geloven, dan wordt dit nog wat. “Hij zit vlak naast me in de kleedkamer en ik zie hem wel eens de tekst erbij pakken. Ik vernam dat hij het gaat zingen voor de supporters? Volgens mij moet hij dan nog wel even oefenen. Ik weet wel dat als hij het gaat doen, hij er vast bij wil dansen, dus dat belooft wat.”

Milan

 

Geef een antwoord