Nieuw Zuid (II): Steun

In het drieluik ‘Nieuw Zuid’ blikken we terug op de eerste seizoenshelft, kijken we vooruit op de komende wedstrijden en gaan we dieper in op de sfeer van Nieuw Zuid. In het tweede deel is het woord aan de reserve-aanvoerder van het eerste elftal, Delano a Cohen. De linkspoot, die kort geleden zijn contract verlengde, is momenteel op de weg terug van een blessure.

Eerste seizoenshelft
Het moment dat Quick Boys begon te draaien, was in de uitwedstrijd bij Zwaluwen (0-4 winst, red.). Delano was op dat moment verhuisd naar het middenveld. Daar kwam hij pas écht uit de verf. Sindsdien liep het dan ook: “Tot nu toe ontbreekt eigenlijk alleen de eerste plaats in de competitie. Voor de rest bevalt het uitstekend, zowel in teamverband als persoonlijk heb ik weinig reden tot klagen. Ik heb tot mijn blessure alles gespeeld en daarnaast ben ik ook reserve-aanvoerder. Dat zijn dingen waar ik op voorhand alleen op had gehoopt.”

Contractverlenging
Lang hoefde Delano niet na te denken over verlenging van zijn contract. “Ik wist van tevoren al dat ik graag wilde verlengen, als de mogelijkheid daar was. Ik wilde graag de komende tijd bij Quick Boys voetballen. Na een positief gesprek met de technische staf, waren Gert Aandewiel en ik er eigenlijk zo uit. Hopelijk volgen er snel vele anderen uit de selectie!”

Trainingskamp
Quick Boys heeft net het trainingskamp achter de rug. Delano kijkt met een positief gevoel terug op deze week en is ervan overtuigd dat het trainingskamp positief heeft gewerkt voor de selectie: “We hebben een geweldige week achter de rug. Normaal stroomt iedereen voor de training binnen en op zaterdag is er de focus op wedstrijden. Nu leer je elkaar op een hele andere manier kennen, ik denk dat het voor iedereen goed is geweest. Jongens als Mike Ruijter, Raymon Kuipers en Jos van Beuningen zijn ondanks hun geringe speelminuten zo belangrijk voor deze selectie qua sfeer en activiteiten. Op zo’n trainingskamp wordt het nog duidelijker dat we het echt met z’n allen doen.”

Blessure
De eerste seizoenshelft verliep niet geheel vlekkeloos voor Delano. In de uitwedstrijd tegen Xerxes DZB raakte hij geblesseerd. “Het valt me eigenlijk zwaar tegen. Ik ben nooit geblesseerd geweest en ik dacht binnen een week al weer fit te zijn. Uiteindelijk zijn we nu zes weken verder, en loop ik nog steeds bij de fysio. Als ik een minpunt moet noemen, dan is het deze blessure wel.”

Sfeer
In de nabeschouwing van de wedstrijd tegen Rijnvogels gaf hij het al aan. De sfeer op Nieuw Zuid. Die kan wanneer Nieuw Zuid achter haar ploeg staat zo enorm positief werken. “De sfeer op Nieuw Zuid is nergens mee te vergelijken. Niet om negatief te praten over mijn vorige clubs, maar ik geniet echt als ik op Nieuw Zuid mag spelen. Dat je op zondag al uitkijkt naar de volgende wedstrijd, dat heb ik lange tijd niet meer gehad. Op Nieuw Zuid is het uniek; de tribune, het veld en de verwachtingen. Vanaf dag 1 voel je dat deze club hunkert naar succes. Voor mij blijft het geweldig dat meer dan de helft supporter is van Quick Boys in uitwedstrijden bij bijvoorbeeld Haaglandia of Sportlust’46. Ook hoop ik dat er vaker sfeeracties zijn zoals bij de laatste twee thuiswedstrijden tegen Hoek en Scheveningen. Wat betreft mijn persoon: ik geniet van de interactie tussen publiek en de spelers en hoop dat dit ook zo blijft als er een keer mindere tijden aanbreken.”

Gesprek spelers en supporters
Mindere tijden zijn er dit seizoen ook geweest. Na de wedstrijd tegen Noordwijk is er een gesprek geweest tussen supporters en spelers, waaronder Delano. “Bij dit gesprek was ik inderdaad aanwezig. Het heeft een goed beeld gegeven hoe verschillende partijen erover denken. Supporters en het bestuur hunkeren naar de successen van vroeger en willen eerst prestaties zien, terwijl de spelers graag met een schone lei willen beginnen en een “eerlijke” kans willen krijgen. Daarmee bedoel ik niet alleen een ‘eigen’ jongen als Jan de Bruin toejuichen vanaf minuut 1, maar ook Robert Steemers, die het in begin lastig had, steunen in een mindere periode. Dan ben ik ervan overtuigd dat Robert de tweede seizoenshelft elke wedstrijd gaat laten zien waarom die vorig jaar op Nieuw Zuid een plaag was voor Quick Boys, toen hij nog voor Ter Leede speelde.”

Marco zei het al in deel 1 van ‘Nieuw Zuid’: het collectief doet het. Delano schaart zich achter deze mening. “Zaterdags – See more at: https://quickboys.nl/nieuws/5896#sthash.k93xAti4.dpuf
Marco zei het al in deel 1 van ‘Nieuw Zuid’: het collectief doet het. Delano schaart zich achter deze mening. “Zaterdags – See more at: https://quickboys.nl/nieuws/5896#sthash.k93xAti4.dpuf

Het collectief
Marco zei het al in deel 1 van ‘Nieuw Zuid’: het collectief doet het. Delano schaart zich achter deze mening. “Zaterdags wordt er na afloop vaak gesproken over Yordi (Teijsse), Henry (Opoku) of Gini (Sahadewsing). Zij spelen inderdaad goed, maar ik denk dat het de jongens zijn die zich wegcijferen, zoals Milan (Hoek) of Dennis (van der Plas), die ervoor zorgen dat wij niet onder de ondergrens zakken en wedstrijden blijven winnen. Als ik zie hoe makkelijk Dennis en Joey (Ravensbergen) zich op jonge leeftijd staande houden en hoe goed Milan de laatste maanden voetbalt, dan ben ik benieuwd waar dit elftal kan eindigen. Natuurlijk moeten we eerst zien te promoveren, maar ik denk dat deze selectie goed genoeg is om ook in de topklasse van volgend seizoen voor een hoge klassering te gaan. Het is vooral een erg jong elftal en we hebben de steun van het publiek keihard nodig. Het collectief zie ik meer als de gehele selectie, technische staf, bestuur en supporters. Als iedereen de rust bewaart en positief blijft, dan heeft deze selectie genoeg kwaliteit om het op zaterdagmiddag te laten zien.”

De tweede seizoenshelft
Ook Delano waagt zich aan een voorspelling voor het verdere verloop van dit seizoen. “De doelstelling voor ons is om de halve finale van het districtsbekertoernooi te halen en kampioen te worden. Voor de rest hoop ik dat we lang onze ongeslagen status behouden. Ten slotte hebben we nog een appeltje te schillen met Ter Leede en natuurlijk Noordwijk. De komende wedstrijden in de competitie en beker zijn cruciaal voor het verdere verloop van het seizoen. De kwartfinale van de beker en de wedstrijden tegen Heinenoord, Ter Leede, ASWH en Noordwijk gaan uiteindelijk beslissen of we de periode pakken en waar ons bekeravontuur eindigt. En als we dan toch op de zaken vooruit lopen, zou ik de club adviseren rekening te houden met een aardig feestje in mei, want wij gaan naar de Topklasse!”

 

Volgende week: deel 3 van het drieluik ‘Nieuw Zuid’, met hoofdtrainer Jan Zoutman.

Deel 1: Het collectief (met Marco van Duijn)

 

 

 

 

Geef een antwoord