Nieuw Zuid verdient opnieuw een basisplaats als vaste speellocatie voor Oranje jeugdteams

Quick Boys heeft samen met 8 andere amateurverenigingen en twee BVO’s een vernieuwde overeenkomst getekend met de KNVB om ook de komende twee voetbalseizoenen als gastheer op te treden voor het spelen van thuisinterlands van Oranje jeugdteams (mannen en vrouwen) op Nieuw Zuid.

In voorgaande jaren waren de nationale jeugdelftallen al diverse keren te zien op de 11 uitverkoren accommodaties. Zij speelden daar EK-kwalificatiewedstrijden en oefeninterlands. De locaties zijn verspreid over het hele land en voldoen aan diverse (internationale) criteria die vereist zijn om de jeugdinterlands te kunnen organiseren. De laatste jeugdinterland op Nieuw Zuid was op maandag 28 maart jl. toen de Jong Oranje leeuwinnen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Belgie speelden.

Betuursleden Bert Kloos en Ronalda Verdoes namens Quick Boys, samen met Nigel de Jong, directeur Topvoetbal KNVB

De aftrap voor de ‘contractverlenging’ vond zaterdag 7 september jl. plaats in het Philips Stadion in Eindhoven, voorafgaand aan de Nations Leaguewedstrijd tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina. Vertegenwoordigers van de 11 locaties en de KNVB kwamen bijeen om de nieuwe tweejarige overeenkomst te bekrachtigen. Na een inhoudelijke bijeenkomst waren de vertegenwoordigers van de 11 interlandlocaties te gast bij de wedstrijd die eindigde in een 5-2 zege voor Oranje.