Nieuwjaarstoespraak voorziter Henk-Jan van Maanen

De voorzitter blikte terug en keek vooruit tijdens de goedbezochte Nieuwjaarsreceptie
Dames en heren,

Heel fijn dat jullie allen aanwezig zijn in het sponsorhome op de traditionele Nieuwjaarsreceptie van de club. Een warm welkom en de beste wensen voor het nieuwe jaar voor de spelers van de A-selectie, de technische staf, het Technisch Management, de leden van de Businessclub en uiteraard de leden van de vereniging. Tijdens een Nieuwjaarsreceptie is het een goed gebruik om terug te blikken op het jaar dat inmiddels achter ons ligt en tegelijkertijd vooruit te kijken naar wat ons in 2013 te wachten staat.

Op voetbalgebied is 2012 een bewogen jaar geweest voor K.v.v. Quick Boys. Het was een jaar waarin er onrust en soms wat onvrede bestond over de gang van zaken met betrekking tot de prestaties van het eerste elftal. We waren teleurgesteld over de resultaten en het inzakken van het niveau. Voorafgaand aan het huidige seizoen is een groot aantal nieuwe spelers aangetrokken. Bovendien is het Technisch Management uitgebreid. Daarnaast is de scoutingscommissie versterkt en geoptimaliseerd.

Helaas heeft het bestuur enkele maanden geleden moeten besluiten om trainer Jos van Eck vanwege de teleurstellende resultaten op non-actief te stellen. In Gerard de Geus hebben we zeer spoedig een tijdelijke opvolger gevonden die de ontstane vacature heeft ingevuld. Onlangs is Ted Verdonkschot aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer voor de komende twee seizoenen met een optie voor een derde jaar. Inmiddels kan gesteld worden dat de rust rondom het eerste elftal is teruggekeerd wat gepaard is gegaan met positieve resultaten. Achter de schermen wordt de A-selectie, daar waar wenselijk, met zowel spelers van buitenaf als spelers uit de eigen jeugdopleiding versterkt met als doel een zo sterk mogelijke groep te formeren. Binnen afzienbare tijd hopen we het jeugdbeleidsplan te kunnen presenteren waardoor de talentvolle en minder talentvolle jeugdspelers nog beter begeleid kunnen worden.

Quick Boys is meer dan voetbal alleen. Ook meer dan alleen het eerste elftal. Als vereniging kunnen we met trots terugzien op de geweldig georganiseerde en succesvolle Familiedagen, voor mij persoonlijk het hoogtepunt in 2012. Op dat soort momenten wordt nogmaals duidelijk waar we met z’n allen toe in staat zijn. Fantastische activiteiten, een prachtige sfeer, schitterend weer, kortom: een feest voor iedereen!

Een ander hoogtepunt is het winnen van de MVO-award. Daarnaast is in 2012 ook heel veel werk verricht op het sportpark. Te denken valt bijvoorbeeld aan het buitenterrein en het bijbehorende straatwerk. Binnenkort hopen we het hekwerk te kunnen vervangen en zullen we onze aandacht verleggen naar het tweede veld. Wij zijn daarom heel veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen. Er is heel veel clubliefde en toewijding aanwezig op sportpark Nieuw Zuid, dat maakt Quick Boys zo uniek!

Ook op bestuurlijk niveau is veel veranderd in het afgelopen jaar. Ikzelf heb de voorzittershamer mogen overnemen van Huug van Duijn. Daarnaast is Cees Haasnoot aangetreden als bestuurslid Voetbalzaken en heeft Martin Haasnoot de portefeuille commerciele zaken op zich genomen. Tot slot is Anne Timmermans tijdens de laatste ledenvergadering gekozen tot penningmeester als opvolger van Jan van der Plas. Er is een Commercieel Managementteam opgericht dat nauw betrokken is bij de organisatie van evenementen en overige activiteiten zoals een gala, de Voetbalplaatjesactie en het Jeugdkledingplan. Deze activiteiten moeten zorgen voor extra inkomsten die de financiële lasten voor de korte en de lange termijn dienen te verlichten. Verder worden gesprekken met financiers en banken gevoerd om te bekijken wat mogelijk en gewenst is.

Onlangs stonden we stil bij de tragische gebeurtenis in Almere waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen kwam te overlijden. Het drama heeft een enorme impact gehad op voetballend Nederland. Naar mijn mening hebben de KNVB en de verenigingen de wantoestand op een juiste manier aangegrepen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Waarom spelen we voetbal, wat is het doel van het organiseren van wedstrijden? Wij zijn heel fanatiek, maar het mag nooit doorslaan. Blijf respect hebben voor elkaar en zorg ervoor dat een ieder zijn of haar hobby naar tevredenheid mag uitoefenen. Uiteindelijk is en blijft het maar een spelletje.

Voor het jaar 2013 hoop ik dat een ieder heel veel plezier mag hebben in het voetbalspel. Ik ben ervan overtuigd dat we een spannende tweede seizoenshelft tegemoet gaan. Binnen de vereniging is steeds meer rust merkbaar. We werken steeds beter met elkaar en zien ook het gezamenlijke belang in. We zijn één club, één vereniging.
De contacten en samenwerking met de omliggende clubs proberen we weer in juiste verhoudingen te brengen. In 2013 zullen we deze lijn gaan doortrekken.
Quick Boys is een club om trots op te zijn, ook in 2013. Trots op het aantal leden, de vele bezoekers, de grote aanwas van jeugdspelers, de goede samenwerking met het Nederlands Elftal, de uniekheid van ons complex waar we steeds opnieuw van kunnen genieten, het met elkaar bouwen aan de toekomst en het met elkaar genieten en ambitieus zijn.

Succes kunnen we zeker niet kopen, maar wel verwacht ik van een ieder de professionaliteit en doorzettingsvermogen om alles uit de kast te halen om succesvol te zijn. Inzet en bevlogenheid zijn de sleutelwoorden. Er is in 2012 echt veel werk verzet, en we gaan daar in 2013 mee verder.

Ik wens een ieder veel gezondheid en voetbalplezier toe en wil een toost uitbrengen op een ieder hier aanwezig en op zijn of haar bijdrage aan de club.

Henk-Jan van Maanen
Voorzitter K.v.v. Quick Boys
2 januari 2013

Geef een antwoord