Nuttige thuiszege Quick Boys op Volendam

Quick Boys maakte het zichzelf af en toe moeilijk tegen RKAV Volendam, maar won uiteindelijk met 4–1. De eerste helft werd afgesloten met een 2–0 voorsprong. Na rust wisten de gasten de achterstand nog wel te verkleinen, maar het team van Thomas Duivenvoorden maakte een einde aan de Volendamse illusies door nog twee keer te scoren.

De intenties van de promovendus werden al snel duidelijk. Quick Boys mocht het spel maken, terwijl Volendam zich focuste op de verdediging en hoopte via de omschakeling te profiteren. Daarmee dwong het ook de eerste doelkans af, maar een blauw-witte verdediger blokkeerde het schot.

Pas na een kwartier werd het voor de eerste keer gevaarlijk aan de andere kant van het veld. Hamann ontdeed zich knap van zijn tegenstander en kreeg de bal in de doelmond. Zowel Brouwer als Nwankwo slaagden er echter niet in om deze grote kans te benutten. Een paar minuten later was het wel raak. Junte zette een aanval op, vond Brouwer en die liet doelman Vlak kansloos. Er kwam nog protest, maar scheidsrechter Visser was resoluut in zijn beslissing. Coach Plat kreeg een rode kaart en moest de rest van de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Na de achterstand moest Volendam de verdedigende houding opgeven en zich vaker laten zien op de speelhelft van Quick Boys. Dit leverde een paar corners op, maar geen serieuze doelkansen. Aan de andere kant kon de thuisploeg niet profiteren van de ruimte. Het tempo was te laag en het spel te voorspelbaar om de oranjehemden te verrassen. Met de rust in zicht liet Quick Boys zich eindelijk weer eens gelden. Een eerste doelkans bleef nog onbenut, maar even later scoorde Hamann na een snelle combinatie. Zo ging de ploeg rusten met een 2–0 voorsprong.

Volendam startte de tweede helft zonder Van Baarsen, die werd vervangen door Kwakman. De blauw-witten bleven ongewijzigd en kwamen goed uit de kleedkamer. Zowel Brouwer als Broekhuizen waren dicht bij een doelpunt. Maar daarna werd het spel minder dominant en kwam er wat gevaar aan de andere kant. De defensie moest zelfs een doelpoging van de lijn halen.

Net als in de eerste helft bleef Quick Boys volharden in hun spel, waardoor de gasten nog steeds hoop hielden op een beter resultaat. Na een kwartier spelen was het inderdaad raak. Het doelpunt kwam van Runderkamp, die een verleden heeft op Nieuw Zuid en voor de aftrap nog een officieel afscheid had gekregen.

Dat de tegenstander terug kon komen in de wedstrijd, mochten de Katwijkers zichzelf aanrekenen. Te lang had de ploeg achter de feiten aangelopen en Volendam het spel laten maken. Toch kwam ruim halverwege de tweede helft een eind aan de illusies van de gasten. De zojuist ingevallen Zonneveld bediende met zijn eerste balcontact Reinders. Die scoorde met een prachtige uithaal van net buiten het strafschopgebied.

Met nog tien minuten op de klok gooide de lange spits zelf de wedstrijd helemaal in het slot. Na een mooie actie van Brouwer bepaalde Zonneveld de eindstand op 4-1 met een knappe schuiver in de uiterste hoek. Deze nieuwe zege op sportpark Nieuw Zuid zal niet de geschiedenis ingaan als de beste wedstrijd van Quick Boys. Maar positief is dat de ploeg aansluiting houdt met de top van de Tweede Divisie, met zelfs nog een wedstrijd tegoed.

Foto’s: Pro Shots en Quick Boys media