Ontwikkeling Bram Oskam beloond met contract

Zijn naam heeft in de afgelopen weken een aantal keer op het wedstrijdformulier van het eerste elftal gestaan. De talentvolle Bram Oskam, die gisteren zijn achttiende verjaardag heeft mogen vieren, ontwikkelt zich goed op sportpark Nieuw Zuid. De keeper wordt door de Technische Commissie dan ook beloond met een contract dat hem tot en met het seizoen 2024-2025 aan de blauw-witten verbindt, met een cluboptie voor nog een jaar.



Oskam maakte aan de vooravond van het lopende voetbalseizoen de overstap naar Quick Boys. In de afgelopen zes jaar was de inwoner van Wijngaarden actief in de jeugdopleiding van Feyenoord. Op Varkenoord speelde Oskam onder andere samen met oud-Quick Boyzer Jan Plug en leerde hij Mees van Tol kennen. Op Nieuw Zuid stond de jonge doelverdediger voornamelijk tussen de palen tijdens de duels met het beloftenelftal, maar in de afgelopen weken werd hij als reservekeeper toegevoegd aan de selectie van de hoofdmacht.

Namens de Technische Commissie reageert bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff op het vastleggen van de talentvolle sluitpost. ,,Bram heeft in die paar maanden dat hij bij ons zit laten zien dat hij over veel kwaliteiten beschikt. Hij zal definitief worden overgeheveld naar de A-selectie en kan beschouwd worden als een volwaardige derde doelman. Uiteraard zal Bram gezien zijn leeftijd de nodige vlieguren moeten gaan maken. Naast de trainingen met het eerste elftal kan hij wekelijks met Quick Boys O21 op hoog niveau acteren en zich verder ontwikkelen als keeper.”



De contractaanbieding kwam voor Oskam als een verrassing. Een heel mooi verjaardagscadeau voor hem. ,,Ik zit hier net, maar het kan blijkbaar heel snel gaan. De trainers zijn tevreden over mij en geven mij complimenten na de trainingen. Ze zeggen dat ik me goed staande weet te houden. Het is verder een zeer leuke groep. Ik heb voornamelijk met Paul van der Helm te maken. Een heel aardige gozer die mij goed heeft opgevangen. Met hem heb ik veel contact. Met Mees van Tol heb ik samengespeeld bij Feyenoord en Sem van Duijn ken ik via Jan Plug. Dat is een goede vriend van mij.”

Vier keer per week reist hij op en neer met het openbaar vervoer tussen Wijngaarden en Katwijk. ,,Ik ga doordeweeks rond half vijf de deur uit en kom net voor middernacht weer thuis. Maar dat heb ik er absoluut voor over als ik zie wat ik er voor terugkrijg. Quick Boys is een prachtige club. De sfeer op Nieuw Zuid is fantastisch. Het is geweldig om te zien hoe we onlangs door de fans zijn onthaald bij terugkomst na de overwinning bij HHC Hardenberg.”



De ontwikkeling van Oskam is in een stroomversnelling geraakt. Zelf blijft de talentvolle doelman er nuchter onder. ,,Mijn doelstellingen zijn niet anders dan voorafgaand aan het seizoen. Ik wil zoveel mogelijk speelminuten maken en mezelf kunnen blijven ontwikkelen. Dat zal voornamelijk in Quick Boys O21 gaan gebeuren. Ook zij hebben een heel leuke groep en spelen in een sterke competitie. Op de lange termijn hoop ik uiteindelijk wel de eerste keeper van Quick Boys te kunnen worden. Het lijkt me geweldig om wekelijks voor zoveel publiek te mogen spelen.”

Langs deze weg wordt Bram Oskam van harte gefeliciteerd met zijn eerste contract bij Quick Boys en wenst de clubleiding hem veel plezier en succes toe met het vervolg van zijn voetbalcarrière op sportpark Nieuw Zuid.